Hétfőn tesz miniszteri esküt Göncz Kinga

Vágólapra másolva!
Bizottsági meghallgatások után hétfőn tesz esküt az új esélyegyenlőségi tárca nélküli miniszter, Göncz Kinga. Medgyessy Péter miniszterelnök pénteken közölte: Göncz kinevezésével nem változik a munkamegosztás a tárca nélküli miniszter és az egészségügyi és szociális miniszter között.
Vágólapra másolva!

Hétfőn délben tesz miniszteri esküt Göncz Kinga, esélyegyenlőségi tárca nélküli miniszterjelölt a parlamenti bizottsági meghallgatások után. Medgyessy Péter miniszterelnök péntek délután mutatta be az új minisztert és közölte: Göncz kinevezésével nem változik a munkamegosztás a tárca nélküli miniszter és az egészségügyi és szociális miniszter között, vagyis a szociális terület nem kerül át az új miniszterhez.

Göncz Kinga pénteken jelezte: néhány feladatot továbbvinne miniszterként, például az Idősügyi Tanács titkári munkáját és a fogyatékosügyi tanácsot és programot. Hozzátette: alapvetően egy összetartó, szolidáris társadalom elérése a cél, és ehhez szükség van a kormány és a civil szervezetek, valamint az üzleti szektor együttműködésére is. Arra a kérdésre, hogy tervez-e változtatásokat az Esélyegyenlőségi Kormányhivatalban, az új miniszter azt mondta: egyelőre még ismerkedik a hivatallal.