Göncz Kinga kinevezésével nem változnak a tárcák

Vágólapra másolva!
Medgyessy Péter miniszterelnök péntek délután bemutatta az új esélyegyenlőségi minisztert, Göncz Kingát. Közölte: Göncz kinevezésével nem változik a munkamegosztás a tárca nélküli miniszter és az egészségügyi és szociális miniszter között, vagyis a szociális terület nem kerül át az új miniszterhez.
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Göncz Kinga

Az új esélyegyenlőségi miniszter, Göncz Kinga eddig az egészségügyi minisztérium civil kapcsolatokért felelős politikai államtitkára volt.

Medgyessy Péter miniszterelnök az új miniszter bemutatásakor közölte: szerinte Göncz személye a garancia arra, hogy olyan ember folytatja a munkát, aki mélyen elkötelezett szociális kérdésekben. Hozzátette: nem lesz könnyű a munka, különösen nagy figyelmet kell fordítani a fogyatékosokra, és az Idősügyi Tanács tevékenységét is segítenie kell az új miniszternek.

Göncz Kinga jelezte: néhány feladatot továbbvinne miniszterként, például az Idősügyi Tanács titkári munkáját és a fogyatékosügyi tanácsot és programot. Hozzátette: alapvetően egy összetartó, szolidáris társadalom elérése a cél, és ehhez szükség van a kormány és a civil szervezetek, valamint az üzleti szektor együttműködésére is. Arra a kérdésre, hogy tervez-e változtatásokat az Esélyegyenlőségi Kormányhivatalban, az új miniszter azt mondta: egyelőre még ismerkedik a hivatallal.