Felmentették a paksi Greenpeace-akció résztvevőit

Vágólapra másolva!
Felmentették a garázdaság vádja alól azokat a Greenpeace-aktivistákat, akik tavaly júniusban tartottak bejelntés nélküli demonstrációt a paksi atomerőműnél. A bíróság rendzavarás miatt figyelmeztette a környezetvédőket.
Vágólapra másolva!

A Tolna Megyei Bíróság pénteki tanácsülésén hozott ítéletével megváltoztatta a Paksi Városi Bíróság 2003. június 13-án, a Greenpeace-aktivisták ügyében hozott ítéletét, és valamennyi vádlottat felmentette a garázdaság és más bűncselekmények vádja alól - közölte Csullag Józsefné szóvivő. A vádlottakat a bíróság rendzavarás szabálysértése miatt figyelmeztette - tette hozzá.

A Greenpeace aktivistái 2003. júniusában bejelentés nélkül tartottak tiltakozó demonstrációt a paksi atomerőmű működési idejének meghosszabítása ellen. A rendőrség szerint az aktivisták azzal követtek el garázdasáot, hogy felmásztak egy létrán az atomerőmű kerítésére, hogy elhelyezzenek egy transzparenst. A környezetvédő szervezet képviselői a demonstráció után tiltakoztak a szerintük túlzottan kemény rendőri fellépés ellen.