A titkosszolgálat szerint törvényes volt a földhivatali lehallgatás

Vágólapra másolva!
A titkosszolgálatok szerint törvényesen, a megfelelő engedélyek birtokában hallgatták le Pálfalvi Istvánt, a vesztegetéssel gyanúsított földhivatali vezetőt. A gyanúsított ügyvédje viszont korábban azt közölte, hogy törvénytelenül hallgatták le ügyfele telefonját, ezért pénteken már feloldották házi őrizetét és rövidesen a  nyomozást is megszüntetik ellene. Az ügyészség nem kívánt reagálni a történtekre.
Vágólapra másolva!

Az [origo] nemzetbiztonsági forrásokból úgy értesült, hogy a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat a megfelelő engedélyek birtokában hallgatta le a gyanúsított földhivatali vezetőt. Az [origo]-nak név nélkül nyilatkozó szakember azt mondta, nem érkezett a szolgálathoz olyan dokumentum, amely a lehallgatásokat törvénytelennak minősítette volna, és arról sem tudnak, hogy emiatt megszüntetnék a nyomozást.

Korábban viszont Jámbor László ügyvéd azt nyilatkozta az MTI-nek és a Népszabadságnak is, hogy törvénytelenek a lehallgatás útján szerzett bizonyítékok védence, Pálfalvi István vesztegetéssel gyanúsított földhivatali vezető ügyében. Ezért az ügyvéd szerint pénteken feloldották Pálfi házi őrizetét, és szerinte az ügyészségen informálisan azt is jelezték, rövidesen a nyomozást is megszüntetik.

Dobos Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-nek megerősítette, hogy az ügyészség feloldotta a Pálfalvi Istvánnal szemben életbe léptetett kényszerintézkedéseket. A szóvivő egyelőre nem kívánt az eljárás megszüntetéséről szóló sajtóértesülésekre reagálni.

A Nemzetbiztonsági Hivatal február 18-án tett feljelentést, az ügyészség február 20-án rendelte el a nyomozást, egy hónappal később, március 23-án pedig hivatalában elfogták Pálfalvi Istvánt, a Fővárosi Földhivatalok vezetőjét.

Akkor a Fővárosi Főügyészség szóvivője arról tájékoztatott, hogy a gyanú szerint Pálfalvi István pénzért soron kívüli földhivatali ügyintézést tett lehetővé ismerőseinek. A fél tucatnyi gyanúpontban több súlyos bűncselekmény, így minősített vesztegetés, befolyással üzérkedés és hivatali visszaélés szerepelt, melyért halmazati büntetésként a törvény szerint akár 12 éves szabadságvesztés is kiszabható. Az őrizetbe vett földhivatali vezető kihallgatásán tagadta a gyanúsításban foglaltakat.