Ingatlanszövetkezetben is moshatta a pénzt Kulcsár

Vágólapra másolva!
A gyanú szerint egy irreálisan magas haszonnal kecsegtető ingatlanszövetkezetben is mosta a K&H-s ügyfelektől elsikkasztott pénzt Kulcsár Attila. A Magyar Hírlap úgy tudja, egyes szövetkezeti vezetők az álbróker elfogása után buktak le. Az ingatlanszövetkezet egyik rég keresett végrehajtójára a volt brókernél talált telefonszám alapján bukkantak rá.
Vágólapra másolva!

Ingatlanszövetkezetekben is mosta a pénzét Kulcsár Attila, a K&H Equities sikkasztással gyanúsított volt vezetője - írja a Magyar Hírlap. A lap értesülései szerint Kulcsár jól ismerte a KPHM ingatlanszövetkezet egyik végrehajtóját. A régóta keresett K. Gergelyt Kulcsár bécsi letartóztatása után fogták el, a lap rendőrségi forrásokból megerősített információi szerint egy, a volt brókernél talált noteszból tudták meg a telefonszámát.

Az ingatlanszövetkezetnél pénzmosás gyanújával kezdett nyomozni a titkosszolgálat. Akkor úgy tűnt, kétes eredetű külföldi pénzekről van szó. Bár ezt a lehetőséget sem vetették el, valószínűleg a Kulcsár által elsikkasztott pénzek is átmentek a szövetkezeten. A lap szerint befizettek százmillió forintot a KPHM-hez, egy hónap múlva visszakaptak tizenötmillióval többet. A dokumentáció a pénz befektetéséről, majd kifizetéséről tökéletes volt, ám az összeg csak egyszer volt bankban, mikor a K&H-ból kihozták. A szövetkezethez zacskóban érkezett és úgy is távozott.

A lap szerint a brókercégtől többször fektettek be pénzt a szövetkezetnél, valós vagy állítólagos kuncsaftok pénzét. Az extrahozam azonban egy másik K&H-ügyfél pénzéből származott, persze neki is megvolt a havi 15 és az évi 23 százalékos haszon - papíron. Aki megkapta a pénzt, tisztán jutott hozzá.

Amíg azonban a banknál kárt szenvedett befektetőknek a K&H belga anyacége azt ígérte, kártalanítják őket, azok, akik ingatlanszövetkezetekbe fektették pénzüket mindent elvesztettek - írja a Magyar Hírlap.