Még a brókerbotrány előtt kikérdezték a rendőrök Kulcsárt

Vágólapra másolva!
A Pannonplast-üggyel kapcsolatban a rendőrség már június végén, két alkalommal is meghallgatta Kulcsár Attilát. Mivel azonban a K & H Equities brókercég tevékenységét még nem vizsgálták, a később sikkasztással meggyanúsított brókert akkor csak tanúként hallgatták meg. A Pannonplast-ügyben végül megtagadták a nyomozást.
Vágólapra másolva!

A Pannonplast-üggyel kapcsolatban a rendőrség már június végén, két alkalommal is meghallgatta Kulcsár Attilát, a K & H Equities akkori üzletkötőjét, de a brókercég tevékenységét akkor még nem vizsgálták, a feljelentéskiegészítés keretében folytatott ügyben pedig megtagadták a nyomozást - közölte Garamvölgyi László, az ORFK kommunikációs igazgatója.

Szász Károlynak, a PSZÁF elnökének június 17-i megverése után egy héttel a rendőrség meghallgatta Kulcsár Attilát a Pannonplast részvényszerzése ügyében - mondta Garamvölgyi. Hozzátette: a feljelentéskiegészítés keretében folytatott adatgyűjtésbe beletartozott az ügy érintettjeinek meghallgatása is, ezért június 23-án, illetve 25-én meghallgatták a jelenleg Bécsben, kiadatási őrizetben lévő volt brókert. Garamvölgyi László elmondta azt is, hogy a meghallgatás nem azonos a kihallgatással, és akkor még nem gyanúsították Kulcsár Attilát. Az ügyben a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete tett hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést ismeretlen tettes ellen, de az eljárást megszüntették június végén.

Az ügy előzménye, hogy a PSZÁF június 16-án levélben fordult a rendőrséghez és a Nemzetbiztonsági Hivatalhoz a Pannonplast Rt. részvényeinek felvásárlásával kapcsolatos, azon túlmutató egyéb szabálytalanságok, bűncselekmények kiderítése érdekében is. A felügyelet kezdeményezésére és bejelentésére indult el a K & H Equitiesnél történt szabálytalanságok és bűncselekmények felderítése.

A felügyelet július 17-én újabb feljelentést tett, mert a felügyeleti ellenőrzés olyan szabálytalanságokat tárt fel, amely indokolttá tette a vizsgálat kiterjesztését. Így célvizsgálat indult a K & H Equitiesnél, amely mára minden részletre irányuló átfogó vizsgálat lett. A felügyelet még korábban nyilvánosságra hozott határozatában megállapította, hogy január 30. és február 5. között több, függetlennek látszó, de kivétel nélkül a K & H Equities Rt. állandó és megkülönbözetett elbánásban részesülő ügyfélkörébe tartozó befektető vásárolt jelentős mennyiségű Pannonplast-részvényt a tőzsdén, összesen 1,2 milliárd forint árfolyamértéken.