Orbán Viktor azonnali kérdésekre válaszol - élőben az Origón

Orbán Viktor, miniszterelnök, Országgyűlés tavaszi ülés, 2023. február 27,
Budapest, 2023. február 27. Orbán Viktor miniszterelnök a frakcióvezetők felszólalásaira válaszol az Országgyűlés tavaszi ülésszakának nyitónapján, 2023. február 27-én. Mellette Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor a baloldali képviselők által feltett azonnali kérdésekre válaszol.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül17 bejegyzés
17:44
november 06, 2023
Vágólapra másolva!

Azonnali kérdések órája

Orbán Viktor kormányfő a baloldali képviselők által feltett azonnali kérdésekre válaszol.

17:48
november 06, 2023
Vágólapra másolva!

Hamarosan kezdődik

Hamarosan kezdődik az azonnali kérdések órája.

17:50
november 06, 2023
Vágólapra másolva!

Meghosszabbították a veszélyhelyzetet

Az azonnali kérdések órája előtt a képviselők a Magyar Honvédség csádi katonai szerepvállalásáról és a veszélyhelyzet meghosszabbításáról is döntöttek. 

17:57
november 06, 2023
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A munkahelyek a magyarokat illetik meg

Orbán Viktor kormányfő Kálmán Olgának (Gyurcsány-párt) azt válaszolta az azonnali kérdések órájában, hogy a kormány hamarosan beterjeszti az új idegenrendészeti törvényt, és a Magyarországon való tartózkodás összes jogcímét áttekintik. Vendégmunkásokat csak a legszigorúbb szabályok alapján lehet behozni, tehát csak azokra az álláshelyekre lehet behozni, ahol nincs magyar munkaerő - tette hozzá.  A munkahelyek a magyarokat illetik meg, és Magyarország a magyaroké.

18:00
november 06, 2023
Vágólapra másolva!

"600 ezer ember vesztette el a munkahelyét a Gyurcsány-kormány idején"

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy próbáltam követni az okfejtésének logikáját. Cseh Tamás egyik dala illik ide, amikor összekeverednek a fejében féldecis kormányzatok. 600 ezer ember vesztette el a munkahelyét a Gyurcsány-kormány idején, ráadásul az Önök főpolgármestere alkalmazott most 13 vendégmunkás buszsofőrt, oda interpelláljon - zárta a kormányfő.

18:06
november 06, 2023
Vágólapra másolva!

Csák János: Én végrehajtom az Önök által hozott törvényeket

Csák János, Kulturális és Innovációs Miniszter Hiller Istvánnak azt mondta a nemzeti múzeum igazgatójának leváltása kapcsán, a törvények betartása egy ország alapja. Minden állami vezetőnek kötelessége végrehajtania a törvényeket - tette hozzá. Az Egyesült Államokban 21 éves kor alatt nem lehet sört inni, és azért erősek, mert betartják a saját törvényeiket. Nehéz érzéseket okoz, ha valaki azt mondja nekem, hogy nem tudja betartani a törvényeket - tette hozzá. Csák arról is beszélt, hogy nem azért miniszter, hogy könyveket írjanak róla. Én végrehajtom az Önök által hozott törvényeket.

Aki nem tudja betartatni a törvényeket, az alkalmatlan vezetőnek - mondta a miniszter.

18:11
november 06, 2023
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A kárpátaljai magyaroknak is az az érdeke, hogy tűzszünet és béke legyen

Orbán Viktor Bedő Dávidnak (Momentum) azt válaszolta, a magyar kormány folyamatosan követi a kárpátaljai magyarok részvételét a háborúban. Együttérzünk a halottak családtagjaival - tette hozzá. Mi nem beszélünk erről a konfliktusról, hanem megéljük azt, mert magyarok is meghalnak benne. A kárpátaljai magyaroknak is az az érdeke, hogy tűzszünet és béke legyen - mondta. Amely politika nem a tűzszünetet célozza, az a háború folytatását jelenti. Sajnálom, hogy az Önök pártja háborúpárti, de bízom benne, hogy támogatni fogja a magyar kormány békepárti politikáját, mert csak így lehet megmenteni a magyar életeket.

18:13
november 06, 2023
Vágólapra másolva!

Új stratégia kell a tűzszünethez és a békéhez

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy Magyarország minden lehetséges fórumon a tűzszünet és a béke pártján van. A nyugatiak belementek ebbe a háborúba, de megbukott a stratégiájuk, hogy mi finanszírozzuk a háborút, míg az ukránok harcolnak. Új stratégia kell a tűzszünethez és a békéhez - zárta a kormányfő. 

18:19
november 06, 2023
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A magyaroknak nem kell együtt élniük a vendégmunkásokkal

Orbán Viktor Lukács László Györgynek (Jobbik) azt válaszolta, Magyarország a magyaroké, és a munkahelyek a magyarokat illetik meg. Magyarországon arra van szükség, hogy folytassuk a 2010 óta elkezdett politikát, miszerint egymillióval többen dolgoznak. Csak annyi vendégmunkás jöhet Magyarországra, amennyi betöltetlen álláshely van - tette hozzá. A kormányfő arról is beszélt, hogy az 500 ezer vendégmunkásról szóló javaslat a Jobbik javaslata. Ezt mi ellenezzük - mondta. A magyaroknak nem kell együtt élniük a vendégmunkásokkal, mert csak korlátozott ideig maradhatnak az országban - tette hozzá. Orbán Viktor közölte, hogy hamarosan a parlament elé kerül az új idegenrendészeti törvény.

18:23
november 06, 2023
Vágólapra másolva!

Soroksárra nem tervez semmilyen beruházást a kormány

Orbán Viktor Tordai Bencének (Párbeszéd) azt válaszolta, a kormány nem foglalkozik üzleti ügyekkel, így a konkrét beruházásokkal az illetékes tárca foglalkozik. Soroksárra nem tervez semmilyen beruházást a kormány - tette hozzá. Franciaországgal fut versenyt Magyarország egy kínai autógyárért - mondta. Magyarország 2010 előtt kelet-nyugat megosztottságtól szenvedett, mostanra ezt sikerült megszüntetni. Ha minden tervünket meg tudjuk valósítani, akkor a kelet fel tud zárkózni. A cél, hogy a déli irányba helyezzük a beruházásokat, mert egy észak-dél megosztottság alakult ki az országban - vélte a kormányfő.

18:26
november 06, 2023
Vágólapra másolva!

A nagyberuházások az ország nemzetgazdasági méretét erősítik meg

A nagyberuházások az ország nemzetgazdasági méretét erősítik meg - mondta Orbán Viktor Tordainak, és azt is közölte, hogy bízik benne, hogy olyan főpolgármestere lesz Budapestnek, amely a soroksáriak érdekeit is képviseli.

18:30
november 06, 2023
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Egy terrorszervezet támadta meg Izraelt

Orbán Viktor Toroczkai Lászlónak (Mi Hazánk) azt válaszolta, Magyarország semmilyen álláspontjával nem maradt egyedül, így az ENSZ-ben több nagy országgal együtt szavaztunk a közel-keleti válság ügyében. A kormányfő közölte, terrortámadás történt egy ország (Izrael) ellen, és joga van az önvédelemhez. Mindezt úgy kell tennie, hogy a lehető legkisebb kár történjen emberéletben. A terrornak nincs helye, és nem megoldás. Mi azt szeretnénk elérni, hogy ez a konfliktus ne váljon államok közötti konfliktussá, mert jelenleg egy terrorszerevet és egy állam áll hadban egymással.

18:32
november 06, 2023
Vágólapra másolva!

Minden civil élet erőszakkal való elvétele elfogadhatatlan!

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy minden civil élet erőszakkal való elvétele elfogadhatatlan. Magyarország tett indítványt a túszok szabadon bocsátásra az ENSZ-ben, de erre nem voltak hajlandóak betenni a határozatba - tette hozzá. Ha az Önök javaslatát elfogadjuk, akkor súlyos veszélybe kerültek volna a magyar túszok, a külpolitika nehéz terület, csak akkor merészkedjenek oda, ha értik azt - zárta a kormányfő.

18:38
november 06, 2023
Vágólapra másolva!

Több ezer állást sikerült megmenteni

Orbán Viktor Csárdi Antalnak (LMP) azt válaszolta, a magyar kormány teremtett magának egy lehetőséget arra, hogy bizonyos gyárak tudják folytatni a termelésüket a szabályok időleges felfüggesztése miatt. A Dunaferrt meg kellet menteni, és ezért a szabályok módosítására volt szükség, és így több ezer ember állását sikerült megmenteni. Jó, ha van egy ilyen lehetőség a kormány kezében - tette hozzá. Orbán Viktor arról is beszélt, az Önök sürgetésére és megnyugtatására Gulyás Gergely kiadott egy rendeletet, hogy az előbb említett rendeletet nem lehet az akkugyárakra alkalmazni.

18:43
november 06, 2023
Vágólapra másolva!

Sem Debrecenben, sem Bicskén, sem Röszkén nem lesz semmilyen migránstábor

Sem Debrecenben, sem Bicskén, sem Röszkén nem lesz semmilyen migránstábor - mondta Rétvári Bence az azonnali kérdések órájában Kósa Lajosnak, a Fidesz országgyűlési képviselőjének.

18:52
november 06, 2023
Vágólapra másolva!

Bóka János: A helyzet még rosszabb lehet

Bóka János, európai uniós ügyekért felelős miniszter Juhász Hajnalkának (KDNP) azt válaszolta, hogy a mostani migrációs válság súlyosabb, mint 2015-ben. Látjuk, hogyan ostromolják Magyarország déli határait, és hogyan lövik a magyar határőröket - tette hozzá. Szólt arról is, ha folytatódik a nemzetközi helyzet eszkalációja, akkor még rosszabb lesz a helyzet. A migrációs paktum és a krízisrendelet esetében nem látszik, hogy miben lesz ez megoldás.

Bóka közölte, a következő EP-választáson lesz lehetőség arra, hogy az emberek elmondják a véleményüket az európai migrációs politikáról.

18:54
november 06, 2023
Vágólapra másolva!

Véget ért az azonnali kérdések órája

Véget ért az azonnali kérdések órája az Országgyűlésben, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.