Vágólapra másolva!
Orbán Viktor a baloldali képviselők által feltett azonnali kérdésekre válaszol.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül16 bejegyzés
18:15
április 11, 2023
Vágólapra másolva!

Azonnali kérdések órája

Orbán Viktor kormányfő a baloldali képviselők által feltett azonnali kérdésekre válaszol.

18:20
április 11, 2023
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Ha a brüsszeli szankciók megszűnnének, felére csökkenne az infláció

Az infláció elleni lépéseket megtettük, és amint tartósan csökkeni fog a drágulás üteme, akkor ki lehet vezetni az élelmiszerárstopokat - többek között erről beszélt Orbán Viktor kormányfő, amikor legutóbb felszólalt az azonnali kérdések órájában az Országgyűlésben.

18:22
április 11, 2023
Vágólapra másolva!

Kezdődik

Kezdődik az azonnali kérdések órája. 

18:27
április 11, 2023
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A jogszabályok mindenkire vonatkoznak

Orbán Viktor kormányfő Kálmán Olgának (DK) azt válaszolta, az én kormányom Magyarország kormány, és a magyar nép megbízásából én irányítom. A jogszabályok mindenkire vonatkoznak, örülök, hogy az ügyészség ellátja a feladatát. A Völner-Schadl üggyel kapcsolatban pedig azt közölte a kormányfő, hogy a képviselőnő forduljon a legfőbb ügyészhez, mivel egy folyamatban lévő ügyről van szó, és arra nincs ráhatása a kormánynak. Orbán Viktor arról is beszélt, ezek az azonnali sértések órája és nem az azonnali kérdések órája. A törvényeket megtartom és megtartatom, és ahogyan eddig is, úy a jövőben is így fogom végezni a munkámat. 

18:33
április 11, 2023
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor megsemmisítette a momentumos ficsurt

Orbán Viktor Gelencsér Ferencnek (Momentum) azt válaszolta, hogy nem tud róla, hogy politikai karrierje lett volna, de valóban szolgálat van mögötte több mint 30 év. Mi szabadságharcosok voltunk, és azok maradtunk, ma a hazánk függetlenségéért kell harcolni a külső ellenfelekkel szemben, és a belső megbízóikkal szemben, akik közé Önök is tartoznak. 

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy mindenki akit a kormánytagok közül megemlített korábban, azok sokkal többet tettek a hazájukért, mint amit Ön valaha fog tenni az életében. Halkan mondom, hogy ha valakikkel összeáll, azért az ember így nem viselkedik - zárta a kormányfő.  

18:37
április 11, 2023
Vágólapra másolva!

"Önök valóban háborúpártiak"

Orbán Viktor Gurmai Zitának (MSZP) azt mondta, hogy Önök valóban háborúpártiak, és arról a helyzetről beszélek, ami most van. Mi minél előbbi tűzszünetet és béketárgyalásokat szeretnénk, és ezért nem szállítunk fegyvert - tette hozzá. Azt hittem, hogy Önök büszkén vállalják, hogy a háború meghosszabbodása elhozza a békét. Ezt a háborút egyetlen fél sem fogja megnyerni, ezért azonnali tűzszünet kell, hogy minél több életet lehessen meggmenteni - tette hozzá. Önök ezzel ellentétes álláspontot képviselnek, ezért háborúpártiak. 

18:40
április 11, 2023
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Ez egy veszélyes háború, és akkor leszünk biztonságban, ha vége lesz

Orbán Viktor arról is beszélt, Ön is (Gurmai Zita) szívesen látjuk a béketáborban, ha erre Gelencsér (Momentum) képviselőtársától engedélyt kap. Aki azt állítja, hogy a háborút folytatni kell, az nem békepárti, aki azt állítja, hogy fegyvert kell szállítani, az nem békepárti. Ez egy veszélyes háború, és akkor leszünk biztonságban, ha vége lesz - tette hozzá. Minden jobb annál, ami most van. 

18:44
április 11, 2023
Vágólapra másolva!

Felszámolták a hálapénzt

Orbán Viktor Lukács László Györgynek (Jobbik) azt válaszolta a kötelező kamarai tagság kapcsán, hogy a kamara belső ügyeiben a kamara illetékes. A magyar kormány a kamarákat partnernek fogadja el, és szívesen hoznak közösen döntéseket. Az orvosi kamara kapcsán azt mondta a kormányfő, hogy elsősorban köszönettel tartoznak nekik, hogy segítettek a hálapénz felszámolásában. Ez nem ment volna az orvosi kamara nélkül. 

A kormányfő közölte, hogyha a kötelező tagságot hatalommal való visszaélésre használják, akkor lép a kormány, de még ekkor sem történt meg a kamara felszámolása, mert arra nincsen joi lehetőség. 

18:47
április 11, 2023
Vágólapra másolva!

Ebben sokat segített az MKIK

Orbán Viktor arról is beszélt, hogyha az MKIK úgy dönt, hogy másként akarnak működni, akkor azt nekik kell kifejezni. A kormányfő szólt arról is, hogy az MKIK-nak nagy szerepe van abban, hogy a mostani neház gazdasági helyzetben a KAVOSZ-al közösen ki tudtak dolgozni egy sikeres hitelezési rendszert. 

18:53
április 11, 2023
Vágólapra másolva!

Ez a vád sem igazolódott

Orbán Viktor kormányfő Toroczkai Lászlónak (Mi Hazánk) azt válaszolta, hogy nem helyes, ha valaki a politikusokat valaki maffiózóknak nevezi, de ehhez már hozzászokott. A közjegyzők nevében kikérte, hogy egy egész foglalkozási csoportot bűnözői rétegnek tüntet fel. Azzal vádoltak minket, hogy ránk nem vonatkoznak a jogszabályok, miközben az ügyészség ugyanúgy jár el a Völner-ügyben, mint más ügyekben.A jogszabályok rájuk is vonatkoznak - mondta a kormányfő. Orbán Viktor szerint nem fog működni egy non-profit megoldás a végrehajtás terén, de készek a további tárgyalásokra. 

18:55
április 11, 2023
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Ez a javaslat nem tűnik életképesnek

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy nem tűnik életképesnek az a javaslat, amit Ön tett a végrehajtás területén. A fúrt kutakról pedig azt mondta a kormányfő, rá száímthat ezen a területen. 

19:02
április 11, 2023
Vágólapra másolva!

Rogán Antal: Magyarországon a jogszabályokat mindenkinek be kell tartania

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője Jámbor Andrásnak (Párbeszéd) azt válaszolta, hogy nem ismerte, és nem ismeri Schadl Györgyöt. Arról is beszélt, hogy a baloldali képviselők olyan igazságszolgáltatást szeretnének, amikor valami megjelenik egy újságban, akkor abból vádemelés lenne, majd néhány napon belül ítélet. Ez volt az '50-es években - tette hozzá. Ezzel szemben ma Magyarországon jogállam van, és nem így születnek eljárások, hanem alapos vizsgálatokat követően indulnak eljárások - fogalmazott a miniszter. Magyarországon a jogszabályokat mindenkinek be kell tartania, és ezt az illetékes hatóságok ezt vizsgálják - tette hozzá. Nem az ártatlanságot kell bizonyítnai, hanem a nűnösséget - zárta a miniszter. 

19:08
április 11, 2023
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Ez lenne a cél vízdíj esetében

Orbán Viktor Keresztes László Lorántnak (LMP) azt válaszolta, a kormány foglalkozott az ívóvízhálózat kérdésével. Magyarország történeti okokból olyan méretű, hogy minden területén ugyanakkora pénzt kellene fizetnie az elfogyasztott vízért, de most nem ez a helyzet - tette hozzá. Igazságossági szempontból fontos, hogy egy köbméter vízért mindenki ugyanannyit fizessen, ezen dolgozunk. A vízközmű-hálózat állapota több évtizedes elmaradásban van, a kormányzat egyelőre csak toldozgatásban-foldozgatásban van. Összessen 3000 milliárd forintra lenne szükség a hálózat megújításához - tette hozzá. 

19:10
április 11, 2023
Vágólapra másolva!

Gyárakat zárna be a baloldal?

A kormányfő arról is beszélt, ahhoz, hogy 3000 milliárd forintot el tudjanak költeni a hálózat fejlesztésére, ahhoz meg kell termelni. Ezt pedig leginkább a gyárakban történik. Ezzel szemben Önök szerint be kéne zárni a gyárakat, így pedig nem lenne forrás a modernizációs programokra, és jelentősen nőne a munkanélküliség is - hívta fel a figyelmet a kormányfő. 

19:21
április 11, 2023
Vágólapra másolva!

Gulyás: Ez a politika káros Magyarország és káros az ellenzék számára is

Hollik István arról kérdezte Gulyás Gergelyt, hogyan leht fellépni azzal a dollárbaloldallal szemben, akiknek a vezetője, Gyurcsány Ferenc bevalotta, hogy direkt lobbiztak Magyarország ellen Brüsszelben. A Miniszterelnökség vezetője mindezzel kapcsolatban azt mondta, Gyurcsány valóban igazat mondott. A baloldal ma azon dolgozik, hogy a tanárok ne kaphassák meg azt a fizetést, amit megérdemelnek. Ez a politika káros Magyarország és káros az ellenzék számára is - mondta Gulyás.   

19:24
április 11, 2023
Vágólapra másolva!

Véget ért az azonnali kérdések órája

Véget ért az azonnali kérdések órája, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.