Vágólapra másolva!
Hosszú kihagyás után ismét rádióinterjút adott a miniszterelnök. Beszélt a migrációs helyzetről, a menekültkvótáról, az offshore-botrányról, a vasárnapi boltzárról, de nem került szóba az úszókapitány, Kiss László lemondása. Percről percre követtük a beszélgetést.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül14 bejegyzés
09:21
április 08, 2016
Vágólapra másolva!

A várható témák

Orbán Viktor minden bizonnyal beszél majd arról, hogy Magyarország az utolsó részletét is visszafizette a 2008-ban felvett IMF-EU hitelcsomagnak, kikerülhetetlen téma lesz a vasárnapi boltzárral kapcsolatos népszavazási kezdeményezés, valamint a tervezett pedagógussztrájk.

09:26
április 08, 2016
Vágólapra másolva!

Mit gondol Kiss Lászlóról?

Azok után, hogy korábban a miniszterelnök felajánlotta közvetítői segítségét Hosszú Katinka és a szövetség között, hogy rendezhessék a vitás kérdéseket, biztosan lesz véleménye Orbán Viktornak Kiss László ügyéről is. A Kormányinfón Lázár János tegnap nem akart állást foglalni, kérdés, hogy most a kormányfő megteszi-e ezt.

Kiss László Forrás: MTI/Beliczay László
09:30
április 08, 2016
Vágólapra másolva!

Rögtön kezdődik

Orbán Viktor már a stúdióban, rögtön kezdődik a beszélgetés.

09:35
április 08, 2016
Vágólapra másolva!

Koccintott a törlesztésre

Amikor az IMF-től és az Európai Uniótól kapott hitelt visszafizettük, a kormányfő ünnepelt. Aznap éjszaka jött haza Párizsból, és azonnal kinyitott egy üveg vörösbort. Magyarország ebből a szempontból szupertörténet, mert most az a tendencia, hogy inkább hiteleket vesznek fel, mi pedig szabadok vagyunk.

09:38
április 08, 2016
Vágólapra másolva!

Menekülthelyzet Brüsszel után

Ki kell mondani azt, ami minden másnál fontosabb: ha valakinek információja van arról, hogy valamely ország területén terrorcselekményt terveznek, azonnal tájékoztatni kell az érintett országot. Magyarország azonnal a CIA-hoz fordult, amikor felröppent a hír, hogy Magyarország is terrortámadás célpontja lehet. Az amerikai titkosszolgálatnak nincs ilyen információja. 

09:41
április 08, 2016
Vágólapra másolva!

Biztonsági válságban élünk

Szeretné elérni, hogy legyen egy olyan rendszer, amely a magyarországi titkosszolgálatok információit hasonló helyzetben azonnal továbbítsa egy központba. Biztonsági válságban élünk Európában, ilyen helyzetben az összes magyarországi szolgálatnak együtt és gyorsan kell működnie.

09:42
április 08, 2016
Vágólapra másolva!

Veszélyt jelentenek a menekültek

Az ellenőrizetlenül beengedett menekültek miatt még sokáig nem mondhatjuk ki azt, hogy biztonságban élünk – mondta a miniszterelnök.

09:44
április 08, 2016
Vágólapra másolva!

Hadba hívta az országot

A kötelező betelepítési kvótáról szóló brüsszeli elképzelés ellen hívta hadba a magyarokat, a népszavazás tétje, hogy ne Brüsszelben mondják meg, kit engedjünk be az országba. Ezt a lehetőséget nem szabad megadni Brüsszelnek. Ha a magyarok úgy gondolják, hogy valakit be kell engedni, segítséget kell nyújtani neki, majd döntenek erről is.

09:46
április 08, 2016
Vágólapra másolva!

A török megállapodás csak részmegoldás

A megállapodás a törökökkel csak azt oldja meg, hogy a balkáni útvonalon Európába igyekvő embereket hogyan fékezzük meg. De abban, hogy a már ide érkezett menekültekkel mit kezdjünk, nem segít. Egy nagy problémahalmazból csak egyre jelent megoldást.

09:50
április 08, 2016
Vágólapra másolva!

A schengeni határokat kell megvédeni

A magyarok szerint nem a dublini menekültrendszer újragondolásával kell a helyzetet kezelni, hanem a schengeni megállapodást kell betartani. Az Európai Bizottság javaslata a menekültkvótáról alkalmatlan a helyzet kezelésére, és mélyen sérti a nemzeti érdekeket. A terrorellenes törvénycsomagról szólva azt mondta, felelős ellenzéknek szerinte egy ilyen helyzetben partnernek kellene lennie, hiszen a megelőzés a tét. 

09:51
április 08, 2016
Vágólapra másolva!

Megoldják az ellenzék nélkül is

Ha az ellenzék nem szavazza meg a terrorellenes törvénycsomagot, akkor a mostani jogi keretek szabta határok között kell megtalálni a megoldást a terrorveszély elhárítására, a terrorcselekmények megelőzésére. De nem pesszimista, szerinte a tárgyalások jó irányba haladnak.

09:57
április 08, 2016
Vágólapra másolva!

Népszavazási törvény, szabad vasárnap

A népszavazásról szóló törvény gyenge pontjai kijavíthatók, ha ez megtörténik, megelőzhető lesz, hogy kialakuljanak olyan méltatlan helyzetek, mint legutóbb – mondta a miniszterelnök. A vasárnapi munkavégzés tilalmát pártolja, nem akarnak megfosztani senkit attól, hogy dolgozzon vasárnap, de nem akarják, hogy ez kényszer legyen. A kormány hétfőn kap jelentést arról, hogy a boltzár bevezetése óta eltelt egy évben mi történt, például csökkent-e a kiskereskedelmi forgalom. A tények tükrében döntenek a továbbiakból.

10:00
április 08, 2016
Vágólapra másolva!

Offshore? A kérdés is képtelenség

Úgy látja, hogy a magyar politikusok kívül vannak a botrányon. Ugyanakkor vannak magyar szálak, amelyek, úgy látja, bankárokhoz köthetők. Ezeket a szálakat fel kell deríteni, ebben kéri majd a magyar hatóságok segítségét. A rendőrségnek és az ügyészségnek komoly munkát ad ez a következő hetekben. A politikusok vagyonbevallást készítenek, ő maga is. A kérdést is képtelenségnek tarja, hogy magyar miniszter érintett lehet. 

10:01
április 08, 2016
Vágólapra másolva!

Pedagógussztrájk

A pedagógusokkal tárgyalni kell, a sztrájkkal senki sem jár jól, ezért mindenkit a tárgyalásokra biztat.