Orbán Viktor: Százéves kisgazdaprogramot hajtunk végre

Események

Vágólapra másolva!
Az ellenzéki pártok korrupciós vádjai ellenére a miniszterelnök megvédte a földprivatizációt. Orbán Viktor szerint a kormány agrárpolitikája következetes. 
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül38 bejegyzés
16:17
október 19, 2015
Vágólapra másolva!

Áder János kinevezte Rogán Antalt

Felolvassák Áder János miniszteri átiratát. Rogán Antal esküt tesz, az Országgyűlés feláll.

16:23
október 19, 2015
Vágólapra másolva!

Államtitkári megbízatások

Csepreghy Nándor a Miniszterelnökség államtitkára lett. Répássy Róbertet hivatalosan is felmentették, Völner Pál az utódja. Bejelentették, hogy Czomba Sándor és Glattfelder Béla megbízatása megszűnt. Hornung Ágnes, Cseresnyés Péter és Lepsény István viszont államtitkári kinevezést kapott, akárcsak Ónodi-Szűcs Zoltán, aki lemondása után Zombor Gábort váltja az egészségügy élén.

16:26
október 19, 2015
Vágólapra másolva!

A frakcióknál is változás van

A Jobbik Dúró Dórát, Lukács Lászlót, Staudt Gábort, az LMP Schmuck Erzsébetet frakcióvezető-helyettessé választotta. 

16:28
október 19, 2015
Vágólapra másolva!

Vitanap a földprivatizációról

Az ellenzék vitanapot kezdeményezett a földprivatizációról. Az Országgyűlés megszavazta a módosított időkereteket. A vitát négyórás időkeretben tárgyalják, az LMP az időkerete megduplázását kérte.

16:39
október 19, 2015
Vágólapra másolva!

Kezdődnek az interpellációk

Lukács Zoltán (MSZP) az állami cégvezetők pofátlan béremeléséről intézett kérdést a miniszterelnökhöz. L. Simon László válaszol. A "pofátlan" szó a Fidesztől származik, aki először kijátszotta a saját törvényét, majd egyszerűen eltörölte a bérplafont. A versenyszféra és az állami szféra közti bérkülönbségek nem indokolják az emelést: felmérések szerint a magyarországi cégvezetők 500 és 800 ezer forint között keresnek, a Fidesz ehhez képest a bérplafont ötmillió forintra emelné, és 20 százalékos prémiumot is megengedne a nem veszteséges cégeknél. 

16:43
október 19, 2015
Vágólapra másolva!

L. Simon: Rosszul emlékszik

A Fidesz volt az, aki 2010-ben kétmilliós plafont vezetett be, és számos cégvezetőt leváltott. A kétmilliós plafon eddig működött, de mára a minőség rovására megy. L. Simon László Domonkos Lászlónak, az Állami Számvevőszék elnökének szavait idézte. A visegrádi négyek állami vezetőinek béreit hasonlították össze a magyar állami vezetők bérével. A V4-ek esetén 20-60 százalékos prémium a jellemző. A kormány a bújtatott finanszírozás megszüntetésére, átlátható rendszer megteremtésére törekszik.

16:45
október 19, 2015
Vágólapra másolva!

Lukács: 2012-ben szűnt meg a plafon

Lukács Zoltán pontosította a dátumot: a Fidesz 2012-ben már megszűntette a plafont. Ne a vezetők fizetését, hanem az emberek bérét emeljék meg - kérte. Nem fogadta el a választ. 

16:49
október 19, 2015
Vágólapra másolva!

Jobbik: Korrupció a magyar sportéletben

Kezdődik a Jobbik "Így loptok ki" sorozata. Elsőként Szilágyi György a sportági szövetségek korrupciójáról beszél. Példaként Felcsútot említette, ahol 3,8 milliárd forintból csarnok épült Orbán Viktor kertjében, de a klubhoz ennél jóval több pénz, mintegy kilencmilliárd forint érkezett. A klub elnöke Mészáros Lőrinc - emlékeztetett Szilágyi. A Jobbik a politika kivonulását szorgalmazza a magyar sportélet közvetlen irányításából.

16:52
október 19, 2015
Vágólapra másolva!

Rétvári: Csökken a Jobbik népszerűsége

Csökken a Jobbik népszerűsége, ezért indít kommunikációs kampányt a kormány ellen. Úgy látszik kifáradt a párt - mondta Rétvári Bence. Nem a kormány, hanem autonóm szervezetek döntenek a sportszövetségek vezetőiről. Hogy Kovács Bélát nem választják meg, azon nincs mit csodálkozni - utalt a kémkedéssel vádolt jobbikos EP-képviselőre. Rétvári Bence szerint a legfontosabb az, hogy sokkal több pénzből gazdálkodhatnak a sportszövetségek.

16:55
október 19, 2015
Vágólapra másolva!

Szilágyi nem fogadta el a választ

Deutsch Tamás, MTK és Paralimpiai Bizottság, Németh Szilárd, Magyar Bírkózó Szövetség - sorolta a neveket a sportszövetségek élén Szilágyi György. Önök annyira tisztelik a sportolókat, hogy Németh Szilárd egyenesen egy olimpiai bajnoktól vette el a szövetség vezetését. Maguk az egész ország irányítását a saját-, és nem a köz érdekébe állítják.

16:59
október 19, 2015
Vágólapra másolva!

LMP: Közmunkásként visszafoglalkoztatottak

A kormány már nevet is adott a jelenségnek: visszafoglalkoztatási indexről beszél. Szél Bernadett kiderítette: 2013 óta 2303 embert érintett a törvénytelen gyakorlat, a korábbi időszakra, hiába kérte az LMP, nem kaptak adatot. Hatszáz millió forint helyett így a bérköltség kétharmadát spórolták meg ezeknél az embereknél. Kárpótolták-e őket az elmaradt bérükért? – kérdezi Szél Bernadett.

17:04
október 19, 2015
Vágólapra másolva!

Pogácsás: Nem cél a visszafoglalkoztatás

Pogácsás Tibor államtitkár szerint sikeres a közmunka. A visszafoglalkoztatást nem tiltják jogszabályok - állítja, de az nem is cél. A kormány egyenként megvizsgálta az eseteket, és csak 375 fő esetén talált kifogásolható gyakorlatot. 

Szél Bernadett (LMP) ismét feltette a kérdést: Kaptak-e kártérítést az érintettek? Miért nincsenek adatok 2013 előtt? Az LMP benyújtott egy törvényjavaslatot, ami tiltaná a gyakorlatot, de a Fidesz leszavazta azt. Most a kormánynál a labda: jogszabályban tiltsák a visszafoglalkoztatást – kérte az LMP-s képviselőnő. 

17:13
október 19, 2015
Vágólapra másolva!

Digitális gazdaság

A digitális gazdaság a magyar GDP 21-22 százalékát teszi ki, amivel Magyarország a harmadik helyen áll az Európai Unióban. Az egységes digitális piac kulcsfontosságú lenne - mondta el Vantara Gyula.

Az ágazatban közvetlenül 170 000 fő dolgozik, közvetve azonban 400 000 embernek ad a szektor munkát, ami a munkavállalók 15 százaléka. A 2014-ben indított digitális Magyarország program mindenki számára elérhető internetre, és az ágazatban mintegy 10 000 fős munkaerőhiány megszüntetésére törekszik - tudtuk meg Kara Ákos államtitkár válaszából.

17:21
október 19, 2015
Vágólapra másolva!

Városliget: Tóth Csaba kérdez

A kétszáz évvel ezelőtt épült Városligetet Budapest első közparkjaként közadakozásból, a köz hasznára hozták létre. A Liget Projekt ezt megváltoztatná. Zugló önkormányzata megtartaná a Városligetet közparknak, és inkább a Nyugati pályaudvari rozsdazónát javasolja múzeumnegyednek. Támogatja-e az elképzelést a kormány? – kérdezi a szocialista képviselő. 

17:23
október 19, 2015
Vágólapra másolva!

A Városligetben valósul meg a Liget Projekt

Ha úgy gondolkoztak volna elődeink, mint ön, akkor nem épült volna meg a Hősök tere, a Vajdahunyad vára. Az MSZP és Demszky Gábor alatt semmit sem tettek a park felújításáért. A kormányzati negyed a Nyugati pályaudvarnál szintén kudarcba fulladt - reagált Rétvári Bence. A kormány már most kétszer annyit költ a parkra, mint a szocialista kormányok alatt valaha. 

Kétszer annyit költenek rá, de semmi nem történik a Városligetben. Tóth Csaba (MSZP) többek között a beígért kutyafuttatót, a kivilágított futókört hiányolta és elutasította a választ.

17:33
október 19, 2015
Vágólapra másolva!

Mobil Adat Kft.

Mit tud a Mobil Adat Kft., amelyik 2013-ról 2014-re hirtelen hatalmas árbevételre tett szert? - kérdezi Apáti István. Az online pénztárgépeket forgalmazó cég Garancsihoz és Orbán Viktor veje családjához köthető - állítja a Jobbik. 

"Folytatódik a jobbikos korrupciós támadás, de továbbra is konkrétumok nélkül." Nincs állammal kötött szerződés és az árbevétel emelkedése, mint ön is elismerte, önmagában nem korrupció. Bizonyítékokra  és tényekre van szükség - reagált Tállai András. Egyébként pedig forduljanak Kovács Bélához. 

A bekiabálások miatt Apáti István plusz harminc másodpercet kért az ülésvezetőtől, de nem kapta meg. "Még az időt is ellopják!" - reklamált, hiába.

17:40
október 19, 2015
Vágólapra másolva!

Menzareform

A kereszténydemokrata Vejkey Imre a menzareform visszajelzéseiről és arról kérdez, hogy "hány gyerek részesülhet ingyenes reformétkezésben".

A gyerekek fele túlsúlyos, a felnőtteknél pedig még rosszabb az arány. A csipszadó és a dohánytermékek adója a káros adalékanyagok visszaszorítását szolgálja, a mindennapos testnevelés pedig a megelőzésről szól. Ebbe a sorba illik a menzareform, amely csökkentett sóbevitelre, a hal- és zöldségételek mennyiségének növelésére törekszik. Az ingyenes étkeztetés 320 ezer gyereket érint - reagált Rétvári Bence államtitkár. 

17:48
október 19, 2015
Vágólapra másolva!

Munkaügyi jogsértések

A 2010-es 50 százalékos jogsértési arány mára 70 százalékra nőtt, mindez úgy, hogy feleannyi munkavállalót ellenőriztek. A munkavállalók harmada súlyos veszélynek van kitéve, nőtt a halálos kimenetelű munkahelyi balesetek száma – sorolja az adatokat Szél Bernadett. A kormány szétverte az intézményrendszert: a területi felügyelőségektől 300 embert bocsátottak el. "Milyen nyakatekert logika alapján lesz jobb az országnak akkor, ha zavartalanul folyhatnak a munkaügyi jogsértések?" - kérdezi Szél Bernadett. 

17:52
október 19, 2015
Vágólapra másolva!

Tállai: Hatékony az ellenőrzés

Tállai András szerint 2010-ben 86 százalékos volt a súlyos jogsértések száma, ez javult a mostani kormányzás alatt, akárcsak a halálos munkabalesetek száma. Az államtitkár szerint az adatok azt igazolják, hogy hatékony az ellenőrzés. Az ellenőrzések száma nemzetközi szinten is megállja a helyét. Az átalakítással a munkavédelem magasabb szintre, közvetlenül miniszteri irányítás alá került, de a kormányhivatalok is végeznek ellenőrzést.

Önálló hatóságból minisztériumi osztály szintjére süllyedtek a munkaügyi ellenőrzések. Szél Bernadett szerint nem volt ellentmondás a felszólalásában: ha kisebb létszámmal és kevesebb ellenőrzés mellett is ilyen magas a jogsértések száma, akkor még több lenne, ha ugyanolyan lelkiismeretesen ellenőriznének, mint korábban.

17:59
október 19, 2015
Vágólapra másolva!

"A magyar reformok működnek"

Magyarországon a rendszerváltozás óta soha nem volt a foglalkoztatás négymillió fölött. A magyar gazdaság elérte a válság előtti szintet - jelentette be a fideszes Gelencsér Attila. 

Tállai András szerint mindezt olyan nagy horderejű döntések alapozták meg, mint az IMF-hitel visszafizetése, az uniós források hatékony lehívása, a foglalkoztatás támogatása, a segélyezés és a járulékfizetések átalakítása, a gazdaság kifehérítése: az online pénztárgépek és az EKÁER rendszer bevezetése. De a forintosítást, a devizahitelek megszüntetését, a rezsicsökkentést is ide kell sorolni, akárcsak az adórendszer átalakítását. 

18:08
október 19, 2015
Vágólapra másolva!

Bértárgyalásokat sürget az MSZP

Miért halogatja a kormányzat a jövő évi bértárgyalás megkezdését? A költségvetést már rég elfogadták, de a bértárgyalások nem haladnak - reklamált Gúr Nándor. 

Tállai András remélte, hogy a névnapján higgadtabb lesz Gúr Nándor. Hiszen mégiscsak ünnep ez az ön számára, de sajnos úgy látszik, ma is alaptalanul támadja a kormányt. Természetes az érdekellentét a felek között, a kormány kompromisszumos megoldást szeretne, a gazdaság teljesítőképességéhez mérten alakulnak jövőre a bérek.

Gúr Nándor szerint minimum 100 ezer forintos minimálbér kell. 

18:16
október 19, 2015
Vágólapra másolva!

Narancsos és szegfűs kormányok: energia

2010-ben a kötelező átvételi rendszer kivéreztetésével lehetetlen helyzetbe kerültek a gázszolgáltatók, amit a stratégiai gázkészletekből pótoltak. A Jobbik a MET Zrt. 10 milliárdjai után érdeklődik. Az MVM partnere gyakran a piaci ár alatt értékesítette a gázt a cégnek, amelynek offshore tulajdonosai között egykori hajdú-bétesek, wallisosok ugyanúgy megtalálhatók, mint a Fidesz-közeli Garancsi István - mondta Kepli Lajos. 

18:19
október 19, 2015
Vágólapra másolva!

Fónagy: Nem találtak jogsértést

Fónagy János szerint az MVM nyílt pályázatot hirdetett a felszabadított földgázkészletek értékesítésére. A lekötött, de ki nem használt kapacitásokat a földgáztársaságoknak felajánlotta hasznosításra. A MET és az MVM közti szerződéseket vizsgálták, de nem találtak jogszabálysértést.

Kepli Lajos szerint az a baj ezekkel az ügyekkel, hogy mindig minden jogszabály szerint zajlik, de minden esetben felbukkan valaki, aki jól jár, jelen esetben Garancsi István, Orbán Viktor kedvenc focicsapatának a vezetője. A korrupció elszámoltatására önök létrehoztak egy látványpékséget, de végül semmit sem találtak. 

18:28
október 19, 2015
Vágólapra másolva!

LMP: "Korábban a Fidesz nem privatizált"

Mi okozza a Fidesz neoliberális fordulatát? A Fidesz korábban ellenezte a magántulajdonba adást. Schmuck Erzsébet ezúttal a bankszektor privatizációi ügyében szólal fel. Adófizetői pénzekből államosított bankokat vernek most dobra. 

Tállai András államtitkár szerint a kormány helyes úton jár, amikor rendbe teszi, majd kereskedelmi tulajdonba adja a bankokat. 

Az LMP szerint a kormány drágán vásárol, és áron alul ad el, ami csak a holdudvart hizlalja, de nem jó az embereknek, az eladások mögött semmiféle követhető logika nincs. 

18:35
október 19, 2015
Vágólapra másolva!

MSZP: Lázár János útjai

Lázár János több mint egy évig nem árulta el svájci és olasz utazásai valódi célját. Demeter Márta végre szeretné megtudni: Keletkeztek-e nemzetbiztonsági adatok az utazások során.

Lázár János többször elmondta: saját pénzből fizette a szállásköltségeket. A londoni út kivételével a Miniszterelnökség sohasem állította, hogy minősített adatok keletkeztek volna. L. Simon László arra kérte Demeter Mártát, keresse személyesen Lázár Jánost, mert ő nem volt tagja a delegációnak. 

Demeter Márta nem fogadta el a választ. Szerinte kellemetlen ügyekben két dolgot tesz a kormány: vagy titkosít, vagy nem nyilatkozik. Ha nem fajsúlyosak az információk, akkor Lázár János útjai nyilvánosak kellene, hogy legyenek. 

18:38
október 19, 2015
Vágólapra másolva!

Földprivatizáció: Orbán Viktort kérdezik

Az államot semmi sem kötelezi a föld eladására. Harangozó Gábor a holland példát hozta fel, ahol több százezer ember gazdálkodik állami földön. Miért mondanak le arról, hogy nemzeti hatáskörben megélhetést biztosítsanak vidéken? Milyen garanciát ad arra, hogy az újdonsült tulajdonosok nem adják el külföldieknek a földet?

18:41
október 19, 2015
Vágólapra másolva!

Hiteltelen a kormány

Az összes föld 20 százaléka kerül eladásra, amit én keveslek. Megértem, hogy ön továbbra is tsz-ekben és állami vállalatokban gondolkozik, de mi oda kívánjuk adni a földet a gazdáknak. 

Vidéken kellene munkát biztosítani. A kormány teljesen hiteltelen, a földbérleteken azt ígérték, hogy nem lesznek tulajdonosok, most mégis azzá teszik őket. Szociális gazdaságokat ígértek, és földet a helybeli gazdáknak, és nem tartották be az ígéretüket - reagált Harangozó Gábor.

Nyílt árverések lesznek, menjen el, és ha talál kivetnivalót, ossza meg velünk! - válaszolt röviden Orbán Viktor.

18:47
október 19, 2015
Vágólapra másolva!

Vona Gábor: Ön is tud a korrupcióról

Az emberek azt hiszik, Orbán Viktor nem tud róla, de a Jobbik szerint ön igen is tud a korrupcióról. Mással nem lehet magyarázni, hogy a Jobbik egyetlen javaslatát sem szavazták meg az ügyben.

A korrupciós bűncselekményeket elítéljük, nem támogatjuk - reagált néhány szóban a miniszterelnök.

Megkaptuk a miniszterelnöki választ: kiderült, hogy nem segítenek a korrupció felszámolásában. Ön tűzbe tenné a kezét Andy Vajnáért. Habony Árpádért és Mészáros Lőrincért? - kérdezett vissza a Jobbik elnöke.

Mielőtt ön és képviselőtársai bárkit is megkérdeznének bármiről, nem Kovács Bélát kellene tisztáznia? Ő támogatta a legtöbb pénzzel az önök pártját - reagált Orbán Viktor.

18:50
október 19, 2015
Vágólapra másolva!

LMP: Felcsútról a vidék

2010 és 2013 között felgyorsult az öt fő alatti családi gazdaságok megszűnése. Ön nagyon szép dolgokat mond, de a kormány a vidék ellen cselekszik. 

Mi a válasz arra, hogy először húsz évre lekötötték a földeket, és utána adják el, miért nem rögtön a családi gazdáknak adták? - kérdezi Sallai R. Benedek.

Orbán Viktor: Nem tudok mit mondani. Elkezdtünk egy agrárpolitikát, ehhez hozzáigazítottuk a birtokpolitikát, az adórendszert. A javaslat a Magosztól és a Nemzeti Agrárkamarától jött, és mi nem ellenezzük. 

18:57
október 19, 2015
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Folytatjuk, amit elkezdtünk

Ha minden erőfeszítésük ellenére csökkent a családi vállalkozások száma, akkor nem gondolja, hogy rossz irányba mennek a dolgok? - kérdezett vissza Sallai R. Benedek. 

Ha nem ezt a politikát folytattuk volna, akkor még inkább csökkent volna a kisvállalkozások száma. Egyetlen lehetőségünk van, folytatjuk azt a politikát, amit eddig is tettünk - mondta Orbán Viktor. 

19:00
október 19, 2015
Vágólapra másolva!

"Önnek is fontos az átláthatóság?"

Legény Zsolt is az állami földek privatizációjáról kérdez. Az MSZP úgy látja, a kormány döntött a privatizáció mellett, az ellenzéki pártok eseti bizottságot hoznának létre a parlamentben az átláthatóság biztosítására. Támogatja-e? - kérdezi Orbán Viktort. 

19:05
október 19, 2015
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Százéves kisgazdaprogramot hajtunk végre

A mezőgazdasági bizottság ellenőrzési albizottsága el tudja végezni ezt a munkát. Mi megértjük, ha önök az állami tulajdont pártfogolják, hiszen önök államosítottak. Mi viszont egy százéves kisgazdaprogramot hajtunk végre.

Én 1978-ban születtem, úgyhogy nem vettem el senkitől semmit - mondta Legény Zsolt. Én vagyok az albizottság elnöke, és a fideszes képviselők nem nagyon szoktak megjelenni az ülésen, ezért gondolkozunk eseti bizottságban.

Nem tisztem, hogy javaslatot adjak ellenzéki képviselőknek, de jobb nem farkast kiáltani. Én nem állítottam, hogy ön vette el a földeket, mint ahogy én sem voltam jelen, száz évvel ezelőtt, amikor megalakult a Kisgazdapárt. De így gondolkodnak a politikai családok: önök elvesznek, mi meg visszaadjuk a kisgazdáknak a földeket - fogalmazott Orbán Viktor  

19:09
október 19, 2015
Vágólapra másolva!

Mészáros Lőrinc tündöklése

Önök rengeteg muníciót adtak számunkra, hogy szóvá tegyük a fideszes korrupciót. Az újdonsült Csák Máté csak az állami földekből 800 hektárt vitt el a helyi gazdáktól, akiket önök szóban megvédenek, de a gyakorlatban nem - mondta ezúttal a Jobbikból Magyar Zoltán. 

Orbán Viktor: A Váli-völgyben több mint harminc gazda gazdálkodik a korábbi egy helyett. Mészáros Lőrinc 700 embernek ad munkát. Természetesen a korrupció nem fogadható el, ezért, ha tudomása van róla, kötelessége jogi lépéseket tenni. 

19:18
október 19, 2015
Vágólapra másolva!

Magyar Zoltán: Szerelhetem önnél a gázt?

A Jobbik többször tett feljelentést, de önök úgy változtatták meg a jogszabályokat, hogy hiába. De ez nem jelenti azt, hogy ami jogszabályba nem ütközik, az ne ütközne jó erkölcsbe. Egyetlen kérdésre válaszoljon még. Ha Mészáros Lőrinc kérges kezű gazda, akkor én szerelhetem önnél a gázt? 

Orbán: Még megfontolom. Mindenesetre a Váli-völgyben ön visszavonta a korrupció vádját, amikor azt mondta törvényes volt, de nem erkölcsös, ami nem ugyanaz. Az viszont elgondolkodtató, hogy miért nem ismerik el, hogy a harminc az több, mint az egy. Mióta lett a Jobbikból a nagybirtok támogatója? Nyilvánvalóan a nagybirtok támogatja a Jobbikot, ha igen, akkor én kérdezem: hogy ízlik a zsoldoskenyér? - kérdezett vissza a miniszterelnök. 

19:26
október 19, 2015
Vágólapra másolva!

Támogatottak listája: Szerencsejáték Zrt.

Fideszes vezetésű sportklubok, "kamunak tűnő" cégek, L. Simon László, Hódmezővásárhely, Századvég. Az LMP szerint a karitatív cégek támogatása mellett vitatható a Szerencsejáték Zrt. támogatói gyakorlata. Ikotity István kérdezi L. Simon Lászlót. 

Az ötös és hatos lottó támogatja a Nemzeti Kulturális Alapot és a Nemzeti Filmalapot. L. Simon László büszke arra, hogy életének öt évét a kortársirodalomnak szentelte.

A Századvég 35 milliót, a sportklubok és a kormánypárti városok szintén milliókat kaptak. Az LMP szerint ez arra utal, hogy a Szerencsejáték Zrt. kormánypárti kifizetőhelyként működik.

Ez az ön véleménye: ön szerint kormányközeli kulturális lapok és sportklubok nem kaphatnak pénzt. Én viszont úgy gondolom, hogy mindenkit érdemes támogatásra, aki értéket teremt - mondta L. Simon László.

19:34
október 19, 2015
Vágólapra másolva!

Digitális Nemzeti Fejlesztési Program

Ezúttal Hörcsik Richárd (Fidesz) kérdez a digitális fejlesztésekről. Az ITU Telecom World rendezvényén a kormány bemutatta 2018-ig tervezett programját, és nagy sikert aratott. Az intézményi és a piaci szereplők együttműködésével megvalósuló, 130 milliárd forintos kormányzati program szupergyors internetet és a kkv-k támogatását is célozza.

Az, hogy az ITU idehozta a programot, már önmagában elismerést jelent. A rendezvényen ráadásul a vártnál nagyobb volt az érdeklődés: azon több mint 60 nemzetközi cég jelent meg - tájékoztatott Szabó László államtitkár. 

19:40
október 19, 2015
Vágólapra másolva!

Nem ízlik a menzareform: rántotthús-vita

A gyerekeknek nem ízlik az új menza, így nem fogyasztják el az intézményekben a reformkosztot - tájékoztatott a szocialista Bangóné Borbély Ildikó. 

Rétvári Bence közölte: nem véletlenül húzták el az átmeneti időt 2021-ig. Az új ízeket meg kell szokni. 

Az egészséges étel nem azonos az ehetetlennel. Az MSZP azt szeretné, ha az Országgyűlésben a képviselők is azt ennék, amit a gyerekek, hiszen a képviselőkre is ráfér az egészséges étel. 

Rétvári Bence is elmosolyodott "a rántotthús-vitán".

19:44
október 19, 2015
Vágólapra másolva!

Vége az azonnali kérdéseknek

Most tárgysorozatba-vételi kérelmek következnek. A Jobbik emelné a kistelepülések polgármestereinek a juttatását. Az LMP a földvagyon védelmében nyújtott be törvényjavaslatot. Mi búcsúzunk. Köszönjük a figyelmet!