Oroszország halálos fenyegetést küldött

Vágólapra másolva!
Igor Kastukevics, Herszon régió orosz szenátora szerint a "kijevi gazemberek" felelni fognak az oroszországi Belgorod bombázásáért.
Vágólapra másolva!

"Ez a kijevi gazemberek kézjegye - célba venni a civileket. Ezekért az akciókért felelni fognak" - írta Kastukevics a Telegram-csatornáján.

Szerinte a tendencia már látható: minél rosszabbul állnak az ukránok a fronton, annál hevesebben lövik a civil objektumokat, köztük kórházakat, lakóházakat, óvodákat és játszótereket.

"Azokkal a fegyverekkel csapnak le, amelyeket külföldről küldtek nekik. A valóságban az európai és amerikai állampolgárok az adójukkal fizetik a mi civiljeink megölését. Ha "odaát" azt hiszik, hogy megúszhatják, akkor nagyot tévednek. Az igazságnak eljön az ideje." - tette hozzá a szenátor.

Belgorodot vasárnap az ukrán hadsereg masszív támadás alá vette, egy lakóházra mért közvetlen találat következtében a teljes bejárat összedőlt. Az Orosz Föderáció Nyomozó Bizottsága terrortámadás miatt indított büntetőeljárást. 

Vjacseszlav Gladkov, Belgorodi terület kormányzója mintegy 20 sérültről számolt be, köztük két gyermekről. Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma a legfrissebb információk szerint hat halottról számolt be - írja a ria.ru.