Döbbenetes szavak hagyták el egy kettős gyilkosságért halálra ítélt férfi száját, mielőtt kivégezték

Vágólapra másolva!
Méreginjekcióval végezték ki a kettős gyilkosságért elítélt 41 éves Michael Dewayne Smith-t Oklahomában, aki még 2002-ben brutális módon végzett a 41 éves Janet Moore-ral és a 22 éves Sharath Pulluru-val. Az oklahomai állami börtönben végrehajtott kivégzésen jelen volt a nő fia és az unokahúga is.
Vágólapra másolva!

A halálos ítélet végrehajtására azt követően került sor, hogy a fellebbviteli bíróság elutasította a gyilkos nevében benyújtott kegyelmi kérvényt. Smith azzal érvelt, hogy tette elkövetésekor kábítószer hatása alatt állt, és nem is emlékszik a gyilkosságokra. A vádat képviselő ügyészek viszont erre azt a tényt hozták fel, hogy a gyilkos egy helyi bűnbanda tagja volt, és megtorlásként ölt. Egyik áldozatával azért végzett, mert annak fia információkat adott át róla a rendőrségnek, míg a másiknak csupán azért kellett meghalnia, mert szerinte tiszteletlenül nyilatkozott a bandájáról egy interjúban.

Habár a halálraítélt férfi nem élt az utolsó szó jogával a kivégzése előtt, de néhány meglepő szó mégis elhagyta a száját:

Jól van ez így.

A kivégzés menetéről a New York Post írt részletesen, ezek szerint amikor a férfinek beadták a három mérgező gyógyszer közül az elsőt, a midazolámot, Smith megpróbálta még felemelni a fejét, de már erre sem volt képes. Valószínűleg már a második injekció is kioltotta az életét, de a biztonság kedvéért még beadták neki a harmadikat is. Ezt követően állapították meg nála a halál beálltát. 

Ő volt idén az első, akin Oklahomában halálos ítéletet hajtottak végre. Ebben az amerikai államban 2021-ben tették ismét gyakorlattá a halálos ítélet végrehajtását, azóta Smith volt a 19. akit ki is végeztek.