Egy férfi 340 millió dollárt nyert, de nem akarnak neki fizetni

lottó, nyeremény, nyertes, szerencsejáték,
A lottónyeremények átvételének szigorú szabályai vannak
Fotó: Northfoto
Vágólapra másolva!
Egy amerikai férfi egy rövid ideig azt hihette, hogy 340 millió dollárt nyert a Powerball lottón, azonban technikai problémára hivatkozva arról értesítették, hogy szelvénye mégsem nyert. A férfi most perel.
Vágólapra másolva!

John Cheeks azt hitte, hogy megnyerte a 340 millió dolláros Powerball jackpotot, de most perli a lottótársaságot, mert azt közölték vele, hogy a honlapjukon csak tévedésből tüntették fel az ő számait, mint nyerő kombinációkat.

A washingtoni férfi 2023. január 6-án vette meg a Powerball lottószelvényt, és habár nem nézte meg a lottósorsolást, két nappal később meglátta a számait a DC lottó honlapján. A "nyertes" számok a családi születésnapok és más személyes jelentőségű számok kombinációja volt.

lottó, nyeremény, nyertes, szerencsejáték,
A kép csak illusztráció
Fotó: Northfoto /     

Az NBC Washingtonnak nyilatkozva Cheeks elmondta: "Csak kicsit lettem izgatott, felhívtam egyik barátomat, aki azt ajánlotta, hogy fotózzam le a kihúzott számokat mutató cikket, megtettem, majd elmentem aludni."

Másnap azonban rosszra fordultak a dolgok Cheeks számára, amikor elment a lottó- és szerencsejáték hivatalba (OLG), hogy beváltsa a szelvényét. A bírósági dokumentumok azt állítják, hogy az ügyintézők elutasították Cheeks jackpot igényét, és egy neki írt levélben az olvasható, hogy "a kérelmező igényét elutasították, mivel a szelvényt az OLG szerencsejáték-rendszere nem érvényesítette nyertesként, ahogy azt az OLG szabályzata előírja". 

A lottótársaság egyik munkatársa pedig röviden annyit közölt vele, hogy a szelvénye nem jó semmire, inkább dobja a kukába. Cheeks azonban nem fogadta meg ezt a tanácsot, helyette inkább széfbe helyezte a szelvényt, és beperelte a Powerballt

image

A Taoti projektmenedzsere, Brittany Bailey a bíróságon azt nyilatkozta, hogy 2023. január 6-án a vállalat minőségbiztosítási csoportja egy olyan feladat tesztelését végezte, ami miatt a Powerball weboldal időzónája világidőről keleti időre változott. Aznap 12.09-kor a Taoti minőségbiztosítási csapata Bailey szerint véletlenül teszt Powerball számokat tett fel a játék élő weboldalára. Bailey ehhez még hozzátette, hogy a tesztszámok nem a 2023. január 7-i Powerball-sorsoláson kisorsolt számok voltak. Azért sem lehettek azok, mert a hibás számokat január 6-án, egy nappal a sorsolást megelőzően tették közzé. Január 8-án a hibás lottószámok a tényleges nyerőszámok mellett szerepeltek a DC Lottery honlapján. Miután január 9-én rájöttek a hibára, a fejlesztőcsapata törölte a számokat. 

Cheeks ügyvédje, Richard Evans az NBC Washingtonnak azonban azt nyilatkozta, hogy a lottótársaság korábban még arról adott ki információt, hogy az egyik vállalkozójuk követte el a szóban forgó hibát, de erre vonatkozóan még nem mutattak fel semmiféle bizonyítékot. 

Evans azzal érvelt, hogy van precedens az ilyen helyzetre. Tavaly novemberben az iowai lottótársaság emberi hibára hivatkozott, amikor rossz Powerball számokat tett közzé nyertesként. Ez a lottótársaság akkor megengedte, hogy azok az emberek, akiknél a kérdéses számok voltak, megtarthassák a nyereményeiket.