Lekerül a polcokról egy közkedvelt Nestlé termék

Caramac, Nestlé, csoki
Caramac csoki
Vágólapra másolva!
A Nestlé termékek rajongóinak legnagyobb sajnálatára kivonnak a forgalomból egy olyan édességet, ami 64 évig volt sokak nagy kedvence.
Vágólapra másolva!

Futótűzként terjedt az interneten egy pékség posztja, ami arról adott hírt, hogy lekerül a boltok polcairól egy közkedvelt Nestlé csokoládé. A hírt sokak bánatára a Nestlé cég is megerősítette.

Közleményében a vállalat tudatta, hogy úgy döntött, leállítja az egyik legikonikusabb csokoládészeletének, a Caramac-nak a gyártását.

Az emberek a közösségi médiában osztották meg felháborodásukat, miután az Edinburgh-i pékség a Facebookon közzétette a híresztelést. A Pastel nevű pékség a következőket írta: "Ez egy szomorú nap! Hivatalossá vált, hogy nem fog több Caramac szelet lekerülni a gyártósorról. Ezért annyi dobozt vettem belőle, amennyit csak tudtam! Egy darabig még kitartanak (remélem), de ha egyszer elfogynak, nem lesz több Caramac-alapú képviselőfánk az üzletünkben!"

Caramac csoki Forrás: Wikipedia

A csoki rajongói eleinte el sem akarták hinni a hírt, azt remélték, hogy ez csupán a pékség álhíre, amivel drágábban adhatja majd el a süteményeit, vagy többet adhat el belőle.

Nem sokkal később maga a Nestle is megerősítette a hírt: "Sajnos a Caramacot ki kellett vonnunk a kínálatunkból, mivel feltűnően keveset tudtunk eladni belőle az utóbbi időben. Nehéz döntés volt ez számunkra, mert minden termékünkre büszkék vagyunk, és nem szeretünk csalódást okozni a fogyasztóinknak. Reméljük, megértik, miért hoztuk meg ezt a döntést".

A Caramacot eredetileg a Mackintosh's hozta létre, és 1959-es bevezetése óta az Egyesült Királyságban az édességek világának egyik főszereplője. A név a "Caramel" és a "Mackintosh" szavak kombinációja. A termék nevét egy versenyen határozták meg. A versenyt a Mackintosh's norwichi gyárában tartották, és Barbara Herne nyerte meg. A szeletet a régi norwichi gyárban gyártották egészen 1996-os bezárásáig, amikor a gyártást a Tyneside-on található Fawdonba helyezték át, ahol a mai napig gyártják.

A hivatalos megerősítés hallatán sok rajongó azt fontolgatta, hogy petíciót is indít a döntés ellen, ami szerintük egy időszak végét is jelenti.

Forrás:Mirror