Alvás közben tévesen 54 millió forintot utaltak a bankszámlájára

telefonos bankolás bakkártya, mobil fizetés, mobil bank, mobiltelefon pénz
Vágólapra másolva!
A Kelet-London Poplar kerületében élő Urslaan Khan egyik este úgy feküdt le aludni, hogy bankszámláján mindössze 1 font szerepelt, reggelre viszont sms-ben arról tájékoztatták őt, hogy 120.000 fontot (54 millió forintot) utaltak át számára. Habár a Gatehouse Bank nem nyilatkozott az esetről, a szerencsés férfi állítólag megtarthatta volna a hatalmas összeget. 
Vágólapra másolva!

Az adminisztratív asszisztensként dolgozó Urslaan Khan egyik reggel arra ébredt, hogy a Gatehouse Bank elképesztő összeggel gyarapította a megtakarítási számláját, és a tranzakciót nem indokolta meg. A 41 éves férfi meg volt győződve arról, hogy könyvelési hiba történhetett és véletlenül kapta ezt a nagy összeget.

Rögtön meg is próbálta elérni a pénzintézet illetékését, hogy jelezze, nem a megfelelő ügyfélnek küldték a pénzt.

A vonal másik oldalán azonban háromszor is félretették őt, mire valaki döbbenetére arról tájékoztatta, hogy nincs miért aggódnia és nyugodtan tartsa meg az összeget.

Az ügyintéző még azt is elmondta, hogy Khan állandó fizetési megbízást állított be a bankszámláján, hogy a megtakarítási számlájáról pénz kerüljön a folyószámlájára, viszont az előbbin nem volt meg a lehívott összeg, de a bank fedezte a kérést.

A kép illusztráció Forrás: PhotoAlto/Gabriel Sanchez

"1 font volt a megtakarítási számlámon. Beállítottam egy állandó megbízást, amely szerint 200 fontnak kellett a folyószámlámra kerülnie, viszont mint kiderült nem volt ekkora összeg a megtakarítási számlámon. Lekérdeztem az aktuális folyószámla egyenlegem és megdöbbenve tapasztaltam, hogy 120.000 font szerepelt rajta" - nyilatkozta a férfi.

Khan lelkiismeretére hallgatva visszautalta a banknak az összeget, talán még előbb is, mint ahogy a tévedésére a pénzintézet ráeszmélt. Ugyanis információk szerint ez majdnem egy napjába telt a Gatehouse Banknak.

Forrás: Daily Star