Jönnek a könnymentes hagymák a boltokba

hagyma
Vágólapra másolva!
Érkezik a könnymentes hagyma az ausztrál Woolworths áruházaiba. A termék július 12-től a készlet erejéig, vagyis várhatóan szeptemberig lesz kapható az ország üzleteiben.
Vágólapra másolva!

Érkezik Ausztrália boltjaiba a könnymentes hagyma, mely 500 grammos kiszerelésben, 2,50 ausztrál dollárért lesz kapható. A "Happy Chop Tearless Onions" elnevezésű hagyma elvileg semmiféle irritációt nem okoz, az íze pedig valamivel édesebb lesz, mint a hagyományos vöröshagymáé.

Vannak, akik hagymaszeleteléskor az úszószemüvegre esküsznek Forrás: shutterstock.com

A hagyma önvédelmi mechanizmusa révén természetes vegyi anyagokat és enzimeket bocsált ki, melyek könnyezést okozhatnak, amikor megsérül vagy megvágják. A könnymentes termékek kevesebb ilyen vegyületet tartalmaznak, így elvileg nem okoznak irritációt sem.

Korábban Nagy-Britanniában a Waitrose szupermarketekben vált elérhetővé az úgynevezett Sunions hagyma, amelynek szállítója azt ígérte, hogy vége lesz a szeletelés közben előforduló könnyeknek. A britek korábban is igyekeztek mindent megtenni annak érdekében, hogy elkerüljék a hagyma aprításakor jelentkező szemirritációt. Ismertebb hétköznapi trükkök között van a hagyma vízbe áztatása, fagyasztása, valamint vannak, akik a felszeleteléskor az úszószemüvegre esküsznek.