Rod Stewart döbbenetes összegért árulja a kastélyát

Rod Stewart
Vágólapra másolva!
A 78 éves Rod Stewart 30 év után megválna a Beverly Hills fölött elterülő kastélyától. Az elképesztő ingatlant egy vagyonért, 70 millió dollárért kínálja a zenész.
Vágólapra másolva!

Tekintve, hogy Rod Stewart nyolc gyermeke közül egy kivételével mind felnőtt, nem nagy meglepetés, hogy a 78 éves zenésznek már nincs szüksége a kolosszális Beverly Hills-i kastélyára. A zenész most piacra dobta az ingatlant, 70 millió dolláros (kb. 24,1 milliárd forint) áron.

A ház az 1990-es évek elején Stewart egyedi igényei szerint épült, és 1,3 hektárnyi, teljesen parkosított telken terül el. A főépület 2648 négyzetméter lakótérrel rendelkezik, de a telken van még egy kisebb, 418 négyzetméteres vendégház is – ami nagyobb, mint a legtöbb amerikai otthon.

A két épületben összesen 13 hálószoba és 19 fürdőszoba található. Stewart egyébként eredetileg 1991-ben szerezte meg az üres telket, akkor több mint 12 millió dollárért – írja a Dirt.com.

Az erődítményszerűen elzárt kastélyban egyedi bútorok és értékes műalkotások sokasága található. Emellett a kétszintes előcsarnokon kívül egy 20 fő befogadására alkalmas hivatalos étkezőt is kialakítottak az épületben.

Az egyéb kényelmi szolgáltatások között található például a borszoba, több parkolóhely, egy fedett loggia, szabadtéri konyhával és szintén szabadtéri kandallóval. A füves pázsit mellett a kertben kialakítottak még egy medencét, illetve egy focipályát is, amely tetszés szerint teniszpályává is alakítható, ha a következő lakó jobban kedveli a teniszt.

A birtok a híres Beverly Park negyedben fekszik, amely számos világsztárnak ad otthont. Rod Stewart közvetlen szomszédságában olyan hírességeknek van háza, mint Adele, Denzel Washington, Justin Bieber vagy Sofia Vergara.