Válik a világ egyik leggazdagabb embere

Tíz leggazdagabb ember, Sergey Brin
MOUNTAIN VIEW, CA - NOVEMBER 04: Sergey Brin attends the 2019 Breakthrough Prize at NASA Ames Research Center on November 4, 2018 in Mountain View, California. Kelly Sullivan/Getty Images for Breakthrough Prize/AFP (Photo by Kelly Sullivan / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A világ hetedik leggazdagabb emberének második házassága is zátonyra futott: Sergey Brin, a Google társalapítója, alig négy év házasság után válik ügyvéd és vállalkozó feleségétől, Nicole Shanahantől.
Vágólapra másolva!

A 93 milliárd dolláros vagyonnal rendelkező Google-alapító, Sergey Brin négy év után elválik feleségétől, Nicole Shanahan ügyvédtől és vállalkozótól – tudatta a VG.

A 48 éves Brin "kibékíthetetlen ellentétekre" hivatkozva adta be a válási papírokat. Shanahan és Brin kapcsolata 2015-ben kezdődött, majd 2018. november 7-én egy visszafogott ceremónia keretében házasodtak össze. A párnak egy közös gyermeke született, és a bírósági beadványok szerint 2021. december 15. óta élnek külön. A periratok nem részletezik, hogy Brin és Shanahan milyen közös vagyontárgyakkal rendelkeznek, és hogy azokat hogyan fogják felosztani.

A képen Nicole Shanahan és Sergey Brin látható:

A pár egy magánúton fizetett "bírót" kért fel az ügyvitelre, amely költségesebb ugyan, de segíthet a jogi eljárások felgyorsításában. A bíró óránként 950 dollárt kap az ügyvitelért, míg a jogi asszisztens 300 dollárnyi óradíj illet meg.

Nicole Shanahan 2018-ban Brinnel közösen alapított egy termékenységi problémákkal foglalkozó központot a Buck Institute nevű orvosi kutatócégnél, valamint létrehozta a környezetvédelmi és társadalmi ügyekkel foglalkozó magánalapot, a Bia-Echo Alapítványt.

Ez a második alkalom, hogy Brin válik: első feleségével, a 23andMe társalapítójával, Anne Wojcickivel 2015-ben adták be a válókeresetet.