A járványban is segítette a magyar vállalkozásokat a történetének legsikeresebb évét záró alapkezelő

hitel hitelezés bank megállapodás
Couple in bank office signing loan agreement
Vágólapra másolva!
Tavalyelőtt a cég elindította a hagyományos kis- és közepes vállalkozásokat megszólító KKVPRO üzletágát, tavaly pedig a nagyvállalati szektorra fókuszáló InvestPrót vezették be. Jelenleg 38 milliárd forint kihelyezett összeggel 350 céget finanszíroznak, amelyek közül 2020-ban sok növekedett.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzetben megjelent interjúban Katona Bence, a Magyar Fejlesztési Bank (MFB-) csoporthoz tartozó kockázatitőke-társaság vezérigazgatója elmondta, hogy

Fennállásának négy éve alatt az állami tulajdonú cég különleges piaci pályaívet járt be.

A 2017-es induláskor még csak a hazai startupok rendszerének és működésének erősítését és felgyorsítását tűztük ki célul, mára pedig már a teljes magyar vállalkozói szférát támogatja, tőkefinanszírozást biztosít az ötletfázistól egészen a nagyvállalati beruházásokig.

A pandémia okozta nehézségek ellenére a tavalyi volt a Hiventures Zrt. eddigi legsikeresebb éve.

A cég tavaly mindenkori kihelyezési rekordot ért el, ráadásul a megközelítőleg 14 milliárd forint értékű befektetett tőke a magyar gazdaság nagyon széles rétegét érintette

Katona Bence elmondta,

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A járvány miatt tavaly elindították a Startup, illetve a KKV mentőcsomagjaikat. Ezek egyfelől segítettek a magyar vállalkozásoknak elkerülni a csődöt, másfelől megóvták a korábban jól működő, de átmenetileg nehéz helyzetbe került gazdasági társaságokat attól, hogy külföldi tulajdonba kerüljenek.

A veszélyhelyzet kihirdetése óta eltelt időszakban e formában több mint ötven vállalkozásnak 3,5 milliárd forintot is meghaladó, mentőjellegű tőkebefektetést nyújtottak.

A járvány miatt speciális likviditási és tőketámogatási programot is indítottak, és ha szükséges, készen állnak arra, hogy ötvenmilliárd forint keretösszegig állami támogatási elemeket is tartalmazó forrást biztosítsanak olyan, nemzetgazdaságilag fontos vállalatoknak, amelyek körül elfogytak a kihasználható piaci lehetőségek.