Már egymillióan használják ezt az okos-fogkefét

quip smart toothbrush okos fogkefe
Vágólapra másolva!
2012-ben alapította Bill May és Simon Enever a Quip okos-fogkefét, illetve a mögötte álló vállalkozást. A koncepciót Enever fogorvosi látogatása ihletett. Bár a cég beindítása nem ment könnyen, azóta több mint egymillióan vásárolták meg a különleges fogkefét, és további egymillióan fizetnek rá elő havonta.
Vágólapra másolva!

Simon Enever fogorvosával beszélgetett a szájápolási szokásokról, mikor eszébe jutott az ötlet, hogy egy egyszerű és letisztult stílussal rendelkező elektromos fogkefével változtatni lehetne az emberek szájápolási szokásain.

A Quip fogkefe Forrás: Quip

Enever orvosa elmondta, hogy az emberek átlagosan egy percig mosnak fogat, az ajánlott kettő perc helyett, továbbá csak kilenc havonta cserélik a fogkefefejet a javasolt három hónap helyett.

nyilatkozta Enever. Hozzátette, hogy olyan fogkefét akartak készíteni, ami elérhető, tetszetős, és azok az emberek is meg akarják vásárolni, akik korábban nem foglalkoztak kellő mértékben a szájápolással.

Az akkumulátorral működtetett Quip a többi elektromos fogkefével szemben szónikus vibrációt használ.

Így hatékonyabban tisztít, továbbá be van programozva, hogy két percig működjön. A Quip műanyag változata 25 dollár (kb. 7 ezer forint), a fém verziója 40 dollárba (kb. 11 ezer forint) kerül, és akár arra is lehetőség van, hogy a vásárlók előfizessenek háromhavonta érkező új fogkefefejre.

Quip termékcsalád Forrás: Quip

A Brooklyni székhelyű cég első eladását 2015 novemberében indította, azóta több mint egymillió ember vásárolt tőlük, és további egymillió előfizetővel rendelkeznek a cserélhető fogkefefejekre.

A lehetséges befektetők nagy része elutasította a Quip-be való befektetést. Enever szerint azért, mert a szájhigiénia nem a legtrendibb iparág. Ugyanakkor a két alapító ügyesen használta ki a közösségi média nyújtotta lehetőségeket, amire sok befektető felfigyelt. Így a termék sikeresen debütálhatott.