Elviszi Kínából a gyártást a GoPro

GoPro kamera
NEW YORK, NY - JUNE 26: Nick Woodman, founder and CEO of GoPro speaks during the company's initial public offering (IPO) at the Nasdaq Stock Exchange on June 26, 2014 in New York City. GoPro's small, cheap video cameras, which can be mounted to capture unique points of view and record in high definition, have seen a surge in use for capturing everything from extreme sports to personal moments. Andrew Burton/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A GoPro a hét elején jelentette be, hogy az amerikai piacra szánt kamerák gyártását elviszi Kínából a jövő nyárig, mivel a vállalat szeretne kimaradni a Washington és Peking között fennálló kereskedelmi összecsapásból.
Vágólapra másolva!

Komoly bejelentéssel állt elő a hét elején a világhírű kameragyártó, amikor a GoPro vezetése közölte, az amerikai piacra szánt kamerák gyártását a jövő nyárig elviszik Kínából – írja a CNBC. A vállalat papírja 1 százalékos mínuszban zárt a bejelentés után az amerikai tőzsdén.

Miközben a cég hozzátette,

az USA-n kívüli piacokra gyártott termékeket továbbra is Kínában állítják majd elő,

a menedzsment jelezte, a döntés elsődleges oka, hogy a GoPro szeretné megkímélni magát az USA és Kína között fennálló kereskedelmi konfliktus negatív hatásaitól.

A GoPro részvényének idei alakulása Forrás: Investing.com

A jelenlegi geopolitikai üzleti környezet gyors reagálást igényel, és a GoPro proaktív módon igyekszik hozzáállni a vámokkal kapcsolatos kockázatokhoz. Ennek tudható be, hogy a cég az amerikai piacra irányuló termelés jelentős részét elköltözteti Kínából – közölte Brian McGee, a vállalat alelnöke és pénzügyi igazgatója.

– tette hozzá McGee.

Az USA és Kína közti kereskedelmi feszültség az elmúlt hónapokban folyamatosan eszkalálódott, majd december 1-jén jött némi megkönnyebbülés, amikor a Fehér Ház bejelentette, a felek megegyeztek egy 90 napos szünetről.

A GoPro mindemellett jelezte, a vállalat tulajdonában vannak azok a termelési eszközök, amelyeket a kamerák gyártásához használnak, és

mindössze a feldolgozóipari létesítmények tekintetében támaszkodnak kínai partnerekre.

Ez McGee szerint azt jelenti, hogy a bejelentett lépésüket viszonylag csekély költségek mellett tudják majd végrehajtani.