A brexit az euróövezet halálát okozhatja

banking Horizontal Jamie Dimon, chairman and CEO of JPMorgan Chase, participates in an interview with David M. Rubenstein, President of the Economic Club of Washington, September 12, 2016 in Washington, DC.  / AFP PHOTO / MOLLY RILEY
Jamie Dimon
Vágólapra másolva!
Az a brit döntés, hogy kilépnek az Európai Unióból, megnövelte annak a valószínűségét, hogy mintegy tíz év múlva nem lesz euróövezet – jelentette ki Jamie Dimon, a JPMorgan Chase & Co vezérigazgatója egy washingtoni fórumon.
Vágólapra másolva!

"A brexit ötszörösére növelte annak a valószínűségét, hogy az euróövezet tíz éven belül megszűnik" – vélte Jamie Dimon.

Jamie Dimon Forrás: AFP/Molly Riley

Ugyancsak a Nemzetközi Pénzügyi Intézet (IIF) éves ülésén James Gorman, a Morgan Stanley vezérigazgatója arról beszélt, hogy szerinte a brexit nyertese New York lesz, mert a londoni Cityt elhagyó pénzügyi vállalkozások a székhelyüket az amerikai városba teszik át.

Komoly jelzés

Vittorio Grilli, volt olasz gazdasági miniszter, a JPMorgan Chase európai ügyekért felelős vezetője szintén a találkozón úgy vélte: "a brexit nagyon komoly figyelmeztető jelzés, hogy változnia kell az EU-nak, a helyzetet azonban bonyolítja, hogy mindenki a saját gondjaival van elfoglalva."