Rekordforgalom: 28 ezer rendelés 900 ezer látogató

áruház bevásárlókocsi doboz EGYÉB TÁRGY ÉPÜLET HASZNÁLATI TÁRGY HÉTKÖZNAPI sorban áll SZEMÉLY TÁRGY vásárol Fairfax, 2014. november 28.
Vásárlók a Walmart áruházban a Virginia állambeli Fairfaxban 2014. november 27-én. A hálaadás napja utáni Fekete Péntek
Fairfax, 2014. november 28. Vásárlók a Walmart áruházban a Virginia állambeli Fairfaxban 2014. november 27-én. A hálaadás napja utáni Fekete Péntek (Black Friday) hagyományosan a karácsony előtti bevásárlási időszak nyitánya az Egyesült Államokban. (MTI/EPA/Jim Lo Scalzo)
Vágólapra másolva!
Egy óra leforgása alatt 200 ezren, 9 óra alatt pedig pedig több mint 900 ezren látogatták az Extreme Digital webáruházát a Black Friday alkalmából. A hatalmas akciók napján érkező óriási forgalmat állja az oldal, köszönhetően a felhőalapú kapacitásbővítésnek. A kibertámadásokat is visszaverték az üzelemtetők.
Vágólapra másolva!

A webáruház az idén már délelőtt elérte majdnem azt a látogatottságot, amelyet a tavalyi Black Friday-en a nap végéig regisztráltak. Az oldal továbbra is állja a látogatók rohamát, de az egyidejűleg indítható megrendelések és fizetési tranzakciók számát korlátozni kellett annak érdekében, hogy a rendszerbe bejutó felhasználók rendelései biztonságosan végbemenjenek.

Az Extreme Digitalról

Az Extreme Digital a magyar e-kereskedelmi piac legnagyobb forgalmú szereplője, derült ki a GKI Digital 2015 júliusi elemzéséből. A vállalat az Ország Boltja című versenyen ötödik alkalommal bizonyult a legjobbnak: a 2015-ös év legnépszerűbb szórakoztatóelektronikai webáruháza lett. A 2001-ben megalapított Extreme Digital népszerű webáruháza mellett országszerte 13 szaküzletet működtet. Interneten keresztül cseh, szlovák, román, horvát és szlovén felhasználók is vásárolhatnak az Extreme Digitaltól.

A forgalom nagyságát jól jelzi, hogy a Black Friday-en nyoma sincs a forgalom napszakhoz kapcsolódó ingadozásának, amely egy átlagos munkanapon tapasztalható, reggel óta teljes terheléssel futnak a szerverek. Eddig

6 ezer okostelefon, és 2 ezer táblagép már gazdára talált, de még a luxusyachtra is jelentkezett egy potenciális vevő.

Összességében a legnépszerűbb termékek az okostelefonok, tévék, és a kisebb háztartási gépek. A fekete pénteken annyi kávéfőző fogyott, mint egy átlagos hónapban összesen. Ugyanakkor jócskán emelkedtek a hétköznapokon egyébként nem kiemelkedő forgalmú termékkategóriák eladásai is. Ezek közül a legnagyobb érdeklődés a divatcikkek és cipők, valamint a felső kategóriás háztartási berendezések iránt mutatkozik.

Túllépte a 900 ezret

A webáruházat pénteken 16 óráig 900 ezer érdeklődő kereste fel, az oldalon 28 ezer darab sikeres rendelést adtak le. A Black Friday online vásárlóinak 40 százaléka új felhasználóként regisztrált az oldalra.

Hiba elhárítva

A webáruház működését korlátozó problémákat délutánra sikerült megoldani, így gond nélkül lehet elvégezni a rendeléseket az online felületeken.