Ez lesz az idei karácsony slágere

black friday
Glenview, 2011. november 25. Síkképernyős LCD-televízióval a bevásárlókocsijában áll sorba a kasszák előtt társaival együtt egy vásárló egy Target áruházban, az Illinois állambeli Glenview-ban üzletben. A hálaadás napja utáni, feketének nevezett péntek hagyományosan a karácsony előtti bevásárlási időszak nyitánya, amikor tömegek rohanják meg az üzleteket az Egyesült Államokban. (MTI/EPA/Tannen Maury)
Vágólapra másolva!
Eddig nem látott méreteket ölthet az e-kereskedelem idén karácsonykor. Elérheti a 2,3 millió főt a magyar internetes vásárlók száma, ami a napi szinten netezők 41 százalékát jelenti - derült ki az Extreme Digital előrejelzéséből.
Vágólapra másolva!

Országos szinten is népszerű az online vásárlás, ezt bizonyítja az is, hogy a felhasználóknak pusztán a negyede budapesti. Az idén dinamikusan nőtt a baba-mama termékek és az állateledel online vásárlása, de persze még mindig a műszaki cikkek vezetik a listát.

Az online vasárnap is nyitva

A mácius 15-én életbe lépett vasárnapi boltzár az online kereskedelemre is hatással van, egy kicsit megugrott az online rendelések száma a hét utolsó napján annak ellenére, hogy csak hétfőn kézbesítik a termékeket - hangzott el a legnagyobb hazai e-kereskedő sajtótájékoztatóján. Arról is beszámoltak, hogy a szombati fogalom változatlan maradt, inkább a csütörtöki és pénteki napokon adnak le több rendelést a vásálók.

Az idei sláger

Tavaly karácsonykor a szelfiebotok voltak a karácsonyi kedvencek, 2013-ban pedig a digitális képkeret volt nagyon keresett. A szakemberek szerint

idén a bluetooth-os és wifis hangfal lesz a sláger.

Az okostelefonok fejlődése is nagy forgalmat generál, az okostelefonok és lapos tévék szintén nagyon népszerűek. Azt is érdemesnek tartották ugyanakkor kiemelni, hogy a mosógépcsereprogram miatt most ezen háztartási gépek kereslete is megugrott.

Black Friday

Pénteken, november 20-án rendezik a magyar Fekete Pénteket, egy héttel a nemzetközi Black Fiday előtt. Ez az első nagy karácsonyi vásárlási megmozdulás, hatalmas kedvezményekkel és óiási árukészlettel készülnek erre a napra az online és offline boltok. A Fekete Péntekről bővebben kapcsolódó cikkeinkben olvashatnak.