Odavan a világ az új iPhone-okért

iphone 6s japán rajongók
Apple fans display their newly bought iPhone 6s smartphones at the flagship store in Tokyo on September 25, 2015. Apple launched the new iPhone 6s and iPhone 6s Plus featuring 3D touch screen technology. Apple launched the new iPhone 6s and iPhone 6s Plus on September 25 featuring 3D touch screen technology. AFP PHOTO / Yoshikazu TSUNO
Vágólapra másolva!
Rekordot döntött az Apple iPhone-ok értékesítése a hétvégén. A debütálást követő 72 órában több mint 13 millió darab iPhone 6s és 6s Plus készüléket adtak el, amely jóval felülmúlta az előző (6 és 6 Plus) széria 10 millió darabos forgalmát. 
Vágólapra másolva!

A várakozásokat felülmúló jó teljesítmény a kínai keresletnek is köszönhető volt, ugyanis az Apple történetében először Kína is szerepelt az első körös forgalmazók között. Ugyanakkor egyes piaci információk szerint a kínai disztribúciós hatás nélkül is sikerült volna a rekorddöntés, ugyanis mindössze 2-2,5 millió darab készüléket adhattak el a távol-keleti országban a nyitóhétvégén. Az új mobiltelefonok október 9-től immár 40 országban, köztük Magyarországon is elérhetőek lesznek - írja reggeli hírlevelében az Equilor.

A Google is nagyot domboríthat

Az Apple után a Google is nagy dobásra készül a mai eseményén. Az eddig kiszivárgott információk szerint bemutatják az Android operációs rendszer 6.0-s változatát. Érkezik a Nexus telefonsorozat legújabb modellje is, melyből rögtön kétféle változat is készül. A Nexus 5X-et az LG gyártja, míg a nagyobb kijelzővel szerelt 6P típust a Huawei. Ezenkívül új szériás tablet is debütálhat, immár Nexus helyett Pixel néven - derül ki az Equilor hírleveléből.

Az Apple-részvény árfolyam-alakulása év eleje óta Forrás: Investing.com, Investor.hu
A Google-részvény árfolyam-alakulása tavaly nyár óta Forrás: Investing.com, Investor.hu