Jól fogynak az új iPhone-ok

iphone 6S one republic
A OneRepublic tagjai már kipróbálhatták a 3D-s érintést
Vágólapra másolva!
Újra forróvá varázsolhatja az év hátralévő részét az Apple, hisz a vállalat bejelentése szerint több mint 10 miliós iPhone 6S és iPhone 6S Plus előrendelés érkezett a vásárlóktól, ami a tavalyi rekordokat is meghaladja. Az utóbbi hónap hányattatásai után az ambíciózus értékesítési cél hírére újra meglódult az Apple papírok árfolyama.
Vágólapra másolva!

Az Apple hétfői közleménye szerint a fogyasztók rákaptak az új iPone modellekre, hisz több mint 10 millió darabra érkezett előrendelés múlt hétvége óta, így jó úton vannak, hogy megdöntsék a tavaly felállított értékesítési rekordot. Az iPhone 6S és iPhone 6S Plus modellek szeptember 25-től lesznek elérhetőek az Apple üzletekben - közölte a CNBC.

Amit Daryanani, az RBC Capital Markets elemzője ennél is tovább ment.

A szakember 12 milliós eladási számot vetít előre.

Az Apple ígéretet tett arra, hogy több mint 10 millió darabot értékesít belőlük. Forrás: AFP/Josh Edelson

Percről percre

Egy óriáskivetítőn nyomon követhető, hogyan halad az új modellek iránti kereslet. Az eddigi adatok több mint bíztatóak. Az Apple magabiztosan állítja, hogy játszi könnyedséggel szárnyalja túl a 2014-es modell debütálásakor értékesített darabszámot. Az iPhone vásárlók magját most is várhatóan a kínaiak teszik ki, akik a tavalyi modellre is leginkább vevők voltak. Az amerikai cég bevételeinek lassan már 60 százaléka az ázsiai országból érkezik, így a vállalat egyre nagyobb hangsúlyt és tőkét fordít a hatalmas piacra.

Nem ájultak el a befektetők

A vállalat egy sor új terméket mutatott be szeptember 9-én a nagyközönség előtt, többek között az iPhone 6S-t és a 6S Plus-t, a nagyra nőtt iPad-et és a megújult Apple TV set-top-box-t. A falat kenyérként várt debüt mégsem hozta meg a várva várt felkapaszkodást.

A cég papírjai már a kereskedést követő órákban elindultak lefelé.

Szemmel láthatóan a befektetőket nem nyűgözték le a szupermodern kütyük.

A szeptember 9-i bemutató után az árfolyam elindult lefelé. Forrás: Investing.com

Megjelent a halálkereszt

A tech óriás részvényeit az utóbbi időben nagy aggodalom övezi, a papírok július közepe utáni 4-5 hétben közel 30 százalékot estek, mert a befektetők aggódnak az iPhone eladások visszaesése és a kínai gazdaság lassulása miatt. A kételyt tovább erősíti, hogy augusztus végén a papír grafikonján megjelent a szimbolikus halálkereszt, ami esést vetít előre. A fekete hétfő során tapasztalt nagy részvénypiaci esés óta viszont lassú talpra állást látni a részvények piacán.
Halálkereszt az Apple grafikonján Forrás: Origo

A halálkereszt akkor alakul ki, amikor a technikai elemzők által figyelt két fontos mozgóátlag, a gyorsabb 50 napos és a lassabb 200 napos keresztezi egymást, méghozzá úgy, hogy az 50 napos felülről metszi le a 200 napost. Az Apple esetében ez a jel utoljára 2012 decemberében jelent meg a grafikonon, majd még 27 százalékot esett a részvény, míg végül megtalálta a mélypontját.