Tényleg rövid szülési szabadságra megy a Yahoo-vezér

2015.09.01. 15:28

Ikreket vár a Yahoo 40 éves vezérigazgatója. Marissa Mayer azonban megnyugtatta a befektetőket: várhatóan csak két hét szülési szabadságot vesz ki. Ezzel azonban még nem biztos, hogy meg tudja menteni a küszködő vállalatot.

Egy kis személyes hírrel lepte meg az üzleti világot kedden a Yahoo vezérigazgatója, Marissa Mayer. Az üzletasszony a saját Tumblr oldalán közölte, hogy ikreket vár. Blogbejegyzésében a 40 éves Mayer azt írta, úgy tervezi, hogy terhessége alatt végig dolgozni fog és „csak korlátozott időre” megy szülési szabadságra.

Meglepetés

Marissa Mayer megérkezik a Yahoo Digital Content NewFronts rendezvényére, a New York-i Avery Fisher Hallba, idén áprilisban.Forrás: AFP/Cindy Ord

Mayer a blogjában azt írja, őt is és a jogász, illetve befektető férjét, Zach Bogue-t is meglepte, hogy ikerlányaik lesznek, de nagyon örülnek nekik.

Már közöltem a hírt a Yahoo menedzsmentjével és mindenki hihetetlenül támogató volt, örültek nekünk – írta Mayer. A vezérigazgatónak már van egy három éves kisfia, Macallister, az ő születésekor is csak két hét szülési szabadságot vett ki és egészen a szülésig dolgozott.

Vegyes fogadtatás

Meyer rövid szülési szabadsága már akkor is vegyes reakciókat váltott ki: sokan dicsérték, amiért újdonsült anyukaként képes volt egy vezető multinacionális vállalat további irányítására, mások viszont kritizálták, amiért példájával irreális elvárásokat támaszt az amerikai dolgozó nők iránt.

Kivételes időszak

Mayer egyébként most azzal indokolja a rövidre tervezett szülési szabadságot, hogy „most egy kivételes időszak zajlik a Yahoo átalakulásában is”.

Ez valójában azt jelenti, hogy a Yahoo már régóta gondokkal küzd: a vállalat részvényei január óta 35 százalékot estek, a cég első negyedéves bevétele és nyeresége is elmaradt a várakozásoktól, és várhatóan a cég megválik a még meglévő Alibaba részesedésétől is. Sok befektető ezért már nem lát akkora értéket a Yahoo-ban. 

A Yahoo részvények árfolyammozgása az elmúlt egy évbenForrás: Investing.com

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK