Lengyel lett a legjobb FX előrejelző cég

befektetés tőzsde jövő kilátás távcső
Vágólapra másolva!
Meglepő módon az elmúlt egy év legjobb árfolyam előrejelzéseit a Bloomberg számára egy lengyel brókercég négyfős csoportja adta - derül ki az Equilor reggeli hírleveléből.. 
Vágólapra másolva!

A varsói TMS Brokers teljes sikerrel jelezte előre, hogy milyen következménye lesz az árfolyamokra a megelőző három hónap piaci pesszimizmusa és kínai részvénypiaci recesszió. Bialas vezető elemző szerint, gondolkodásukat mindig is a megszokottól való eltérés jellemezte. A válság után frissített modern előrejelző modellek segítették a csoport elemzői munkáját, így sikerült megelőzni a Saxo Bank előrejelző teamjét és tovább 59 céget.

Az euró gyengülését várják

Bialas kedvence kereskedés ötlete közé tartozik a short euró long angol font pozíció (például az EURGBP devizapár esésére játszva), melyet az Európai Központi Bank kötvényvásárlási programjának későbbi lehetséges kiszélesítésével és a közeljövőben esedékes angol jegybanki kamatemeléssel magyaráz.

Eladásra javasolják a nyersanyag exportőrök devizáit is: így az ausztrál, kanadai és új-zélandi dollárt is. Másik markáns előrejelzésük az euró gyengülésére vonatkozik a dollárral szemben: az év végéig 1,09, 2016 márciusáig 1,05-ös EURUSD árfolyamot mutatnak a modelljeik. "Vita tárgyát képezi a Fed, EKB és japán jegybank monetáris politikájának pénzpiacokra gyakorolt hatása, valamint modelljeinkbe igyekszünk beépíteni az orosz-amerikai szír konfliktus hatását is, de nem adom ki az összes titkomat!” – jegyezte meg Bialas vidáman.