Még kereshetünk a részvényeken

Vágólapra másolva!
Az a helyzet, hogy a már eddig is a nagy optimizmusáról hírhedt Jeremy Siegel, a Wharton School professzora bemondta a CNBC-n a 18 000 pontos Dow Jones jóslatot. Sőt, szerinte az sem kizárt, hogy 20 000 pontig száll majd az amerikai részvénypiac, ami igen szép, 20 százalékos profitlehetőséget jelent a részvényekkel. 
Vágólapra másolva!
  • Könnyen 18 000 pontig szaladhat a nagy amerikai ipari vállalatok részvényeit tömörítő Dow Jones index, ami jelenleg a 17 000 pontos értékeknél áll.
  • Jeremy Siegel szerint akár a 19 vagy 20 ezer pontos magasság is elérhető lehet. Ezt az alacsony kamatszintek tehetik indokolttá, ami a neves pénzügyi szakember szerint a részvények felé terelheti a megtakarítások egyre nagyobb részét.
  • A mögöttünk levő bika piacot azért utálják sokan, mert egyszerűen kimaradtak belőle. Ezek az emberek most kaphatnak a fejükhöz, mondván ez az utolsó adandó alkalom, hogy felkapaszkodjanak a rakétára.
  • A 20-21 ezer pontos magasságban viszont a Dow Jones rövid távon már túlértékelt szintekre futhat, persze számos esetben előfordult már korábban is, hogy a szükséges korrekcióra időben ennek ellenére is csak később került sor.
  • A befektetők számára a legnagyobb veszélyt az infláció elszabadulása jelentheti majd, amit részben az emelkedő olajár, illetve a béroldali folyamatok generálhatnak.
A Dow Jones index alakulása Forrás: Tradingview, Investor.hu