Vágólapra másolva!
A kezdeti felbuzdulás alábbhagyott a budapesti tőzsdén, az OTP visszarántása miatt. Bár a hazai bankpapír reggel még volt 2 százalék feletti pluszban is, jelenleg már kisebb csökkenésben áll. Az európai tőzsdéken sincs jó hangulat, 0,4-0,9 százalékos mínuszok uralkodnak, és Amerikában is 0,3 százalékos csökkenéssel nyithatnak a piacok.
Vágólapra másolva!

Az OTP-t már délelőtt visszarántották 2 százalék feletti pluszából, pedig reggel még úgy tűnt folytatódhat a tegnapi rali.

A forgalomra egyébként ma sem lehet pansz, már dél után majdnem elérte a BÉT forgalma (8,6 milliárd forint) az idei átlagot (9,4 milliárd forint).

A Richter ma is emelkedik, amivel a gyógyszerpapír árfolyama már 4280 forint felett áll. A Magyar Telekom stagnál, míg a Mol 0,3 százalékkal emelkedik.

A forint a 296-296,5 közötti tartományban mozog az euróval szemben, különösebb mozgást nem láthattunk az Európai Bizottság közzététele után sem.

Nyugat-Európában viszont bórús a hangulat, miután az EU visszavágta az eurózóna gazdasági növekedési kilátásait, míg a munkanélküliségi ráta magasabban alakulhat a korábban prognosztizáltnál.

A német DAX index 0,3 százalékkal, a francia CAC40 0,4 százalékkal, míg a londoni FTSE100 0,5 százalékkal halad lefelé. A BMW pedig szenved a vártnál jobb, de a tavalyinál gyengébb jelentése után.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Az OTP árfolyama Forrás: Bloomberg, Investor.hu

EUR/HUF árfolyam Forrás: Bloomberg, Investor.hu