Kifulladt a forint a nagy menetelésben

Vágólapra másolva!
Ma egy picit elgyengült a forint visszajőve augusztus eleje óta nem látott csúcsáról, azok után, hogy tegnap délután igen komoly erősödést mutatott be az euróval szemben. Az elmúlt hetek kisebb mozgásai után ezzel inkább az erősödés irányába tett kísérletet a magyar deviza, bár a piaci körökben feszülten várt ma esti amerikai Fed-ülés még tartogathat izgalmakat a forint számára is.
Vágólapra másolva!

Ma gyengüléssel indította a napot a forint, a reggeli 297 körüli szintekről egészen 298 fölé ugrott az euróval szembeni árfolyam. Történt ez azok után, hogy tegnap délután markánsabb erősödést mutatott be a forint a jó nemzetközi hangulatban, augusztus eleje óta nem látott csúcsára érve.

EUR/HUF árfolyam

Forrás: Investor.hu

Ellenben tegnap annak ellenére tudott jól teljesíteni, hogy például a lengyel zloty inkább gyengülgetett, de a többi régiós deviza sem mutatott nagy mozgást. Mivel nagy horderejű hír nem látott napvilágot, az erősödés begyorsulását akár a forint gyengülésére fogadó, forint short pozíciók zárása is segíthette.

Forrás: Investor.hu

Ma viszont már a régiós devizákkal megfelelően mozgott a forint is. Bár a nyugat-európai részvénytőzsdéken jó hangulat uralkodik, a piaci szereplők inkább kivárhatnak a ma esti Fed-ülés előtt.

Ma dönthet ugyanis az amerikai jegybank kötvényvásárlási programjának mérsékléséről, a szakértők nagyjából 10-15 milliárd dolláros csökkentést várnak. Ha ettől eltérő számok látnának napvilágot, akkor az megmozgathatja majd a piacokat, akár a forint árfolyamát is.

A forint a héten eddig igencsak határozott lépést tett annak irányába, hogy kitörjön május vége óta tartó gyengülő trendjéből. Tegnapi menetelésével már az 50 napos mozgóátlagát is áttörte, igaz ma lényegében eddig gyengült vissza.

EUR/HUF árfolyam

Forrás: Investor.hu