Már a nagytulajdonos sem bízik az amerikai áruházláncban

Vágólapra másolva!
Megszabadult a JC Penney-ben meglévő részesedésének felétől a Vornado Realty Trust, mely az áruházlánc második legnagyobb tulajdonosának számított. Az értesüléseket egyik társaságnál sem kívánták megerősíteni, ugyanakkor az ügyhöz közel álló források elmondták, a Vornado 10 millió darab részvényt öntött a piacra, ami nagyobb esést okozott a rekordgyenge negyedévet záró JC Penney árfolyamában. A nagytulajdonos az áruházlánc múlt héten közétett, az elmúlt húsz év egyik leggyengébb gyorsjelentése után dönthetett az értékesítések mellett.
Vágólapra másolva!

Nagyobb zuhanáson mentek keresztül a JC Penney részvényei, miután a vállalat második legnagyobb tulajdonosa, a Vornado Realty Trust a részvényeinek több mint felétől szabadult meg. Ennek keretében 10 millió darab papírt öntöttek a piacra 16,4-16,6 dolláros árfolyamon a Deutsche Bank közreműködésével az ügyhöz közel álló források szerint, ami a JC Penney 5,4 százalékos árfolyamcsökkenéséhez vezetett.

Az ilyen nagy üzletek esetén megszokott, hogy egy részvényes csak ekkora diszkont mellett tud megvállni pakkjától. Az áruházlánc részvényei 17 dollár körül forogtak tegnap, és idén már 15 százalékot vesztettek értékükből, ami 225 millió dolláros veszteséget okozott a Vornado-nak.

Emiatt érthető, hogy a JC Penney-ben 10 százalékos tulajdoni hányaddal rendelkező Vornado értékesítette pakkját. A tulajdonos a JC Penney pocsék eredményeit is látva dönthetett a lépés mellett, ugyanis az amerikai áruházlánc az utóbbi 20 év leggyengébb értékesítési számait tette közzé múlthéten gyorsjelentésében. Így az Apple-től érkezett vezérigazgató, Ron Johnson stratégiája a értékesítések felpörgetésére közel sem volt sikeres.

A papírok úgy néz ki, tovább folytatják lejtmenetüket, mivel 3,6 százalékos mínuszban forognak nyitás előtt.

JC Penney árfolyama (NYSE)

Forrás: [origo]