30 milliárddal tartozik az EMFESZ a Molnak

Vágólapra másolva!
Az engedélyét vesztett EMFESZ több mint 30 milliárd forinttal tartozik a Mol egyik cégének, de nem a Mol Energiakereskedő az egyetlen cég, amelynek követelése van a gázszolgáltató felé.
Vágólapra másolva!

Több mint 30 milliárd forinttal tartozik az Első Magyar Földgáz- és Energiakereskedelmi és Szolgáltató (EMFESZ) Kft. a Mol Energiakereskedő Zrt.-nek, legalábbis, ami az elismert adósságot illeti - írja az EnergiaFocus.hu. A korábbi gázszolgáltató ezenkívül több százmillió forintos tartozással bír más cégek, mint a Főgáz vagy az FGSZ Földgázszállító felé.

A tavaly engedélyét vesztett gázszolgáltató felszámolója által még nyáron készített lista szerint a legnagyobb adósság a Mol nem konszolidált cége, a Mol Energiakereskedő Zrt. felé áll fenn.

A valamivel több mint 30 milliárdos összeg után a második legnagyobb tartozás is a Mol-csoporthoz tartozik, hiszen az EMFESZ 530 millió forintot nem fizetett ki az FGSZ Földgázszállító Zrt.-nek. Ugyancsak jókora összeggel, 145 millió forinttal szerepel az összeállításban a Főgáz, illetve 92 millió forintos elismert adósság szerepel az ELMIB felé is, valamint további félszáz millió forinttal maradt el az E.On Földgáz Trade felé való fizetéssel a korábbi gázszolgáltató.