Ötvenmilliós hitelre pályázhatnak fővárosi kisvállalkozások

Vágólapra másolva!
Legfeljebb 50 millió forint kedvező kamatozású, hosszú lejáratú hitelre pályázhatnak budapesti kisvállalkozások. Az MFB hitele a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány közvetítésével jut ela cégekhez.
Vágólapra másolva!

Kedvezményes kisvállalkozói hitelprogram indult hétfőn a fővárosi vállalkozásfejlesztési program részeként a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Központban.

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány közleménye szerint a program az alapítvány és az MFB Zrt. között létrejött együttműködés eredményeképpen indul.

A tájékoztatás szerint az MFB Zrt. a kisvállalkozói hitelek közvetítésében kiemelt partnerének tekinti a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítványt. A közalapítvány által kínált finanszírozási rendszer egyik eleme az MFB Zrt. Új Magyarország Kisvállalkozói Hitele, amelyben partnere a Garantiqa Hitelgarancia Zrt.

A közlemény szerint a magyar gazdaság növekedésének támogatására, a mikro- és kisvállalkozók fejlesztéseinek és foglalkoztatási lehetőségeinek bővítése érdekében biztosítja az MFB Zrt. az Új Magyarország Kisvállalkozói Hitelt. A legfeljebb 50 millió forintos nagyságú, kedvező kamatozású és hosszú lejáratú hitelt a kisvállalkozások vehetik igénybe.

A hitelkérelmet azok a vállalkozások nyújthatják be, amelyeknél az alkalmazottak száma 1-50 fő között van, az éves nettó árbevételük vagy a mérlegfőösszegük legfeljebb 10 millió eurónak megfelelő forintösszeg. A beruházási célú hitelt - maximum 15 évre - azok a vállalkozások igényelhetik, amelyek telephelyként szeretnének ingatlant vásárolni, felújítani vagy építeni, illetve eszközeiket, gépparkjukat bővítik, korszerűsítik.

A közlemény szerint a hitelt kérelmező vállalkozások a konstrukcióval kapcsolatos részletes tudnivalókat és a hitelkérelmi nyomtatványt a közalapítvány honlapján olvashatják, illetve onnan tölthetik le elektronikus formában.

A hitelkérelem benyújtása előtt térítésmentes személyes konzultációra van lehetőség, amelynek során a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Központ szakemberei tanácsokkal segítik a hitelt igénylő ügyfeleket. A hitelprogram technikai lebonyolítója a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány egyszemélyes társasága, az "Enterprise 94" Kft.