Felszámolják a kazincbarcikai, ablakokat gyártó Panoráma Kft.-t

Vágólapra másolva!
A gazdasági válságban veszteségesbe forduló ablakgyártó társaság, a Panoráma Kft. nem tudta finanszírozni hiteleit, és adótartozást is felhalmozott, így a bíróság elrendelte a felszámolását. A BorsodChem által alapított cég az elsők között gyártott PVC-ablakokat Magyarországon.
Vágólapra másolva!

Felszámolják a még a BorsodChem által alapított Panoráma Ablakgyártó és Forgalmazó Kft.-t. A kazincbarcikai cég Magyarországon az elsők között kezdte meg a PVC-ablakok gyártását - írta a Gazdaság.hu üzleti hírügynökség.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság az Insolvent Pénzügyi Tanácsadó Kft.-t jelölte meg felszámolóként. A Panoráma Kft. a Gazdaság.hu szerint a gazdasági válság hatására vesztette el hiteltörlesztési képességét. A pénzügyi beszámolók szerint a cég 2007-ben 1,5 milliárd forintos árbevételt ért el, de csak 200 ezer forintos nyereséget. 2008-ban már 37 millió forintos veszteség, 2009-ben 116 milliós veszteség állt a kimutatásokban.

A beszámolókból kiderül, hogy beruházási hitelt és hosszú lejáratú kölcsönt is törlesztett a cég, és tavaly újabb hitel felvételére került sor: egy bank zálogjogot szerzett az üzletrészeken. Idén év elején az adótartozások is a vállalkozás nyakába szakadtak, két végrehajtást is indított a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a cég ellen - írta a Gazdaság.hu.

A cég honlapja szerint elődjét a BorsodChem alapította 1991-ben. A Panoráma Ablakgyártó és Forgalmazó Kft., a Panoráma Profil és Ablakgyártó Kft. szétválása után, annak jogutódjaként kezdte meg működését 1998 januárjában. A cég a BorsodChem 100 százalékos tulajdonában volt egészen 2006 szeptemberéig, amikor is cég menedzsmentje megvásárolta.