Ötödével nőtt az Állami Nyomda profitja

Vágólapra másolva!
Az Állami Nyomda Nyrt. 625 millió forint nettó eredményt ért el az első félévben, ami 20 százalékkal több az egy évvel korábbi 522 millió forintnál - közölte a társaság pénteken a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
Vágólapra másolva!

A konszolidált, nem auditált, nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) alapján készült gyorsjelentés szerint az Állami Nyomda az első félévben 7,3 milliárd forint bevételt ért el, ami 9 százalékkal haladja meg a tavalyi 6,7 milliárd forintot.

A társaság közleménye szerint a kártyagyártás és megszemélyesítés árbevétele 28 százalékkal, a biztonsági termékek és megoldások árbevétele 7 százalékkal növekedett, amelyek a teljes árbevétel 62 százalékát adták.

Az export árbevétel 666 millió forintot tett ki, amely 3 százalékkal haladja meg a 2007. bázis forgalmát. Az alacsonyabb növekedési ütemhez jelentősen hozzájárult az elmúlt hónapok forint erősödése, mivel az export értékesítés legnagyobb része euró alapú - áll a közleményben.

A társaság konszolidált üzemi eredménye 736 millió forint volt, amely 94 millió forinttal, 15 százalékkal nagyobb, mint a bázis időszaki profit. A kamat, adózás és kisebbségi részesedés figyelembe vétele után a konszolidált mérleg szerinti eredmény 625 millió forint, ez 103 millió forinttal, 20 százalékkal több, mint az előző hasonló időszakában.