Nőtt a Synergon vesztesége

Vágólapra másolva!
A Synergon csoport 747 millió forint adózás utáni veszteséggel zárta az első negyedévet, szemben az egy évvel korábbi 351 milliós veszteséggel - tette közzé gyorsjelentését a Synergon Informatika Nyrt. a BÉT honlapján hétfőn.
Vágólapra másolva!

A nem auditált, konszolidált, a nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) szerint a csoport bevétele az év első három hónapjában 2,7 milliárd forint volt, 11 százalékkal kisebb, mint egy évvel korábban.

A Synergon az első negyedévi, az egy évvel korábbinál rosszabb eredményt egyebek között azzal indokolta, hogy az elmúlt hónapok változó hangulatú politikai és gazdasági környezete hátráltatta a hosszú távú beruházási döntéseket. A várt projektek elmaradása ellenére az első negyedévi teljesítményében a korábbi évek szerinti szokásos, 443 millió forintos működési veszteséggel zárta az időszakot a csoport - fűzik hozzá.

Az anyavállalat, a Synergon Informatika Nyrt. és a magyar leányvállalatok az első negyedévet 715 millió forint adózás utáni veszteséggel zárták, szemben az egy évvel korábbi 359 millió forintos veszteséggel. A társaság bevétele 9 százalékkal, 2,143 milliárd forintra csökkent.

A cseh Infinity a.s. bevétele 18 százalékkal, 563 millió forintra csökkent, adózás utáni vesztesége 30,5 millió forintot tett ki, szemben az egy évvel korábbi, 11,2 millió forintos nyereséggel. A gyorsjelentés szerint a vállalat az első negyedévben szembesült az értékesítési terület gyengeségével, ezért erre a területre önálló divíziót hoztak létre. A társaság továbbra is reálisnak tartja a tavalyi nyereség megtöbbszörözését az idén.

A Synergon Nyrt. jegyzett tőkéje az első negyedév végén változatlanul 1,91 milliárd forint volt, míg a saját tőke 5,154 milliárd forintról 5,602 milliárd forintra nőtt.

A Synergon részvényeivel a BÉT "A" kategóriájában kereskednek. Az értékpapír hétfői záró ára 1.200 forint volt, az elmúlt 12 hónapban 1180 forint és 1920 forint között mozgott.