Világválogatott Alap a Budapest Alapkezelőtől

Vágólapra másolva!
Az ázsiai országok gyors fejlődéséből és nyersanyagok drágulásából kínál részesedést a befektetők számára a Budapest Alapkezelő legújabb alapja. A Budapest Világválogatott Alap jegyei hétfő óta jegyezhetők.
Vágólapra másolva!

A hároméves futamidejű alap 11 tőkepiaci eszköz, köztük a rendkívül gyors ütemben fejlődő ázsiai (Kína, Japán, Tajvan, Korea) részvénypiacok, a nyersanyagpiacok (cink, nikkel, réz, alumínium) valamint a fejlett európai piaci szektorok (bank-, távközlési, és energiaszektor) hozamából kínál részesedést a befektetőknek.

Az alap 10 ezer forint névértékű befektetési jegyei 2006. május 15. és június 9. között jegyezhetők a Budapest Bank és Citibank teljes fiókhálózatában. Az alapban elhelyezett tőke visszafizetését az alap befektetési politikája szavatolja.

A Budapest Alapkezelő a portfólióban szereplő tőkepiaci szegmensekből 3 eltérő profilú (részvény-súlyos, nyersanyag-súlyos, szektor-súlyos) befektetési kosarat állított össze, melyekben az egyes csoportok eltérő súllyal szerepelnek, s a befektetők a futamidő végén a legjobb teljesítményt nyújtó kosár hozamából részesednek.

A Budapest Alapkezelő a Világválogatott Alapon kívül összesen 18 alapot, köztük három garantált alapot kezel.. Az alapkezelő által kezelt vagyon 2005 év végére elérte a 300 milliárd forintot, ami az utolsó évben 32 százalékos növekedést jelent.