Rövidebb lejáratú garantált alap az MKB-tól

Vágólapra másolva!
A piacon megszokottnál rövidebb, két és fél éves futamidejű garantált alappal bővíti befektetési termékeinek kínálatát hétfőtől az MKB Bank.
Vágólapra másolva!

A pénzintézet a Mozaik Tőkegarantált Befektetési Alapot elsősorban azoknak ajánlja, akik a jegybanki kamatváltozások után a hagyományos betéti termékeken elérhető hozamnál jelentősebb megtérülést terveznek, s emiatt hajlandóak közepes szintű kockázatot is vállalni.

A bank három, egymástól kockázatvállalásában eltérő opciós stratégiát épített ki, az ügyfél a futamidő végén a legjobban teljesítő portfólió hozamát zsebelheti be. A termék nagy előnye, hogy rajta keresztül a kisbefektető olyan ígéretes termékcsoportok hozamából részesülhet, amelyekhez egyedileg nem, vagy jelentős többletköltséggel tudna hozzáférni.

A portfólióválasztásos befektetési alapok fogalma nem új a magyar piacon, az MKB alapjának jegyzési időszakában is több versenytárs hasonló terméke érhető el a befektetési szolgáltatóknál.

Az MKB megoldása a futamidő tekintetében kínál újdonságot: a piacon hasonló feltételek mellett a legrövidebb, mindössze 2,5 éves futamidejű befektetést kínál a bank, figyelembe véve a hazai befektetők szokásait.

A részvényopciókon belül a portfólió-kockázat függvényében egyenként 15-25 százalékos súlyt képvisel a Nikkei és a Nasdaq részvénypiaci opció.

A nyersanyagpiacról - kockázatvállalás függvényében 5-7,5 százalékos súllyal - londoni réz-, illetve aranyopciókat választott az alapkezelő, míg a 20-50 százalékos súlyt képviselő pénzpiaci oldalt Bubor-opciók teszik ki.

Az alap várható éves hozamát - a múltbeli teljesítmény alapján 7,5 évre visszamenőleges vizsgálattal - 10,48 százalékban határozták meg.

A bank legalább 500 millió, legfeljebb 5 milliárd forint értékben bocsát ki befektetési jegyeket, amelyeket április 3-ától legfeljebb négy héten keresztül lehet jegyezni.