Harc a WTC biztosítása körül

Vágólapra másolva!
Dúl a harc a Világkereskedelmi Központ biztosítása körül. A terrortámadás áldozatául esett toronyházak tulajdonosa azt próbálja bebizonyítani, hogy a szeptember 11-i katasztrófa két támadásnak felel meg a biztosítás szerint. A tét ez eredeti biztosítási összeg kétszerese.
Vágólapra másolva!
541 méter magas torony épül a WTC helyén/nagyvilag/20030227541meter.htmlÚjabb tárgyalás a WTC-támadás ügyében/nagyvilag/20030222ujabb.htmlHadihajó épül a WTC fémhulladékából/nagyvilag/20021228hadihajo.html

Két támadás érte a World Trade Centert szeptember 11-én, állítja Larry Silverstein, az ikertornyok tulajdonosa. Mivel az eltérített repülőgépek nem egyszerre, hanem egymás után csapódtak be a tornyokba, a tulajdonos szerint két támadás történt, ezért a kártérítés dupláját, azaz 7 milliárd dollárt követel a WTC-t biztosító Swiss Re és Tavelers Property Casualty Corp társaságoktól.

A biztosítók szerint szeptember 11 nem is fér bele a terrorizmus kategóriába, hanem "magas szinten összehangolt, katonai jellegű cselekmény" történt - ami természetesen alacsonyabb kártérítési összeget jelent. Az ügy a New York-i bíróságon folytatódik majd.