Ötven Big Mac egy szoba ára Budapesten

Vágólapra másolva!
Budapesten fele annyi Big Mac-szendvicsbe kerül egy szállodai éjszaka, mint Londonban, ahol e mérce szerint a világ legdrágább szállodái működnek. A brit fővárosban 110 szendvics árát kell kifizetni egy átlagos szobáért éjszakánként. Kelet-Európában a skála szerint Prága a legdrágább.
Vágólapra másolva!

A londoni Jones Lang La Salle ingatlanpiaci forgalmazó és elemző cég átvette és a szállodaiparra alkalmazta a The Economist által kidolgozott Big Mac-skálát, amellyel a vezető brit gazdasági-politikai folyóirat rendszeresen méri az egyes világvárosok dollárban számolt megélhetési költségeit - írja a Népszabadság.

A hotelekre átszabott mérce szerint a legdrágább éjszakákat a londoni szállodákban lehet eltölteni: a brit fővárosban átlagosan 110 Big Mac-szendvicsbe kerül egy szoba. A londoni McDonald's-éttermekben akciók nélkül 1,99 font e szendvics ára, vagyis csaknem 220 fontra (83 ezer forintra) jön ki egy átlagos londoni szállodai éjszaka.

A szállodai Big Mac-skálán a második helyezett Párizs jelentősen elmarad a londoni hoteláraktól. A francia fővárosban 80 szendvics árát kell kifizetni egy átlagos szobáért éjszakánként.

Kelet-Európában a legdrágább az 5. helyezett Prága, ahol 75 Big Macbe kerül egy szoba. Budapest 52 szendviccsel a 11. helyet kapta a londoni ingatlancég listáján.

A 44 világvárost vizsgáló felmérés a legolcsóbbnak Mexikóvárost találta, ahol átlagosan már négy Big Mac áráért el lehet tölteni egy szállodai éjszakát.