Robert De Niro ördögien manipulálja Leonardo DiCapriót Martin Scorsese új filmjének előzetesében

Megfojtott virágok
Vágólapra másolva!
Rendkívül jó fogadtatásban részesült Martin Scorsese új filmje, a Megfojtott virágok a cannes-i világpremieren, és nem csak azért, mert a megtörtént eseményeket feldolgozó, csavaros westernnek a 80 éves rendező két régi munkatársa és barátja, Leonardo DiCaprio és Robert De Niro a főszereplői. Most olyan új előzetes érkezett a filmhez, amely alapján érthető a cannes-i filmfesztivál közönségének állótapssal egybekötött, hosszas ünneplése.
Vágólapra másolva!

A cannes-i fesztivál díszbemutatóján hosszasan, percekig tartó állótaps kíséretében ünnepelt film megtörtént eseten alapul. Az 1920-as években sorra gyilkolták meg az oklahomai oszázs indiánokat mesés vagyonukért, amit a földjükön talált olajnak köszönhetően szereztek. A több tucatnyi gyilkosság ügyében a nyomozás lomha és kényszeredett, sok esetben pedig eredménytelen volt, többek között ez vezetett az FBI megalakulásához. A cannes-i kritikusok összefoglaló véleménye szerint Scorsese a kapzsiság és a korrupció természetrajzát tárja fel nagyszabású alkotásában.

A Megfojtott virágok első kedvcsináló előzetese után, csak a kétperces trailer alapján már több rajongó megkezdte a lobbizást, hogy Scorsese és DiCaprio is Oscar-díjat kapjanak.

A friss, újabb előzetes pedig még több részletet elárul a film cselekményéről, és ami legalább ennyire fontos: a minőségéről. Az alábbi képsorok alapján mindenképpen igaz: Scorsese új alkotása az év egyik legjobban várt amerikai filmje, amelyre még valóban várnia kell a közönségnek, mivel csak 2023. október 19-én kerül a mozikba.