Majdnem kikapott a Tenet egy 1993-as filmtől a hétvégén Észak-Amerikában

Hocus Pocus les trois sorcieres  sorciere WITCH
Hocus Pocus les trois sorcieres Hocus pocus 1993 Real Kenny Ortega Bette Midler Sarah Jessica Parker Kathy Najimy. Collection Christophel © Rhythm & Hues Studios / Walt Disney Pictures
Vágólapra másolva!
A Hókusz pókusz című 1993-as fantasy-vígjáték majdnem beérte Christopher Nolan Tenet című moziját a hétvégi észak-amerikai jegyárbevételi toplistán.
Vágólapra másolva!

A leporolt Hókusz pókusz-nak 2 millió dolláros (610 millió forint) jegyárbevétele lett, ezzel megközelítette az egy hónapja futó Tenet-et, amelyik 2,7 milliót hozott ezen a hétvégén az észak-amerikai piacon.

A Bette Midler, Kathy Najimy és Sarah Jessica Parker nevével fémjelzett film 8 millió dolláros bevétellel debütált 1993 nyarán, majd végül 40 milliót forgalmazott a mozikban. 28 milliós büdzséjéhez képest ez bukást jelentett, de a filmet újra felfedezték tévén és videón, folytatása is készül a Disney Pluson Adam Shankman rendezésében.


- írta a The Hollywood Reporter. A Tenet egyébként a nemzetközi piacokon átlépte a 300 millió dolláros határt a hétvégén, amikor újabb 17,2 millióért vettek rá jegyet szerte a világon, beleérte az észak-amerikai mozikat is. Mivel azonban marketingköltségek nélkül is mintegy 200 millióból készült a film, el kell érnie a 400 milliót, hogy ne legyen veszteséges.

Nem a Wonder Woman 1984 volt az egyetlen elhalasztott bemutató, csúszik a 007-es ügynök újabb epizódja, Nincs idő meghalni is.