Nézze meg magyarul a Szárnyas fejvadász 2 előzetesét!

Szárnyas fejvadász 2049
Vágólapra másolva!
Az Origón láthatja először a Szárnyas fejvadász Magyarországon forgatott folytatásának első előzetesét. Harrison Ford monológja a replikánsokról Csernák János hangján is ugyanolyan hátborzongató.
Vágólapra másolva!

Hétfőn érkezett meg 2017 talán legjobban várt filmjének, a Szárnyas fejvadász folytatásának első előzetese, és most az Origo Filmklubon nézheti meg először a hidegrázósan sejtelmes trailer magyar szinkronos változatát.

"A replikánsok olyanok, mint a többi gép. Az egyik hasznos, a másik veszélyes. Amelyik hasznos, azzal nincs dolgom" – avatja be a nézőt szakmai filozófiájába Csernák János ismerős hangján Harrison Ford, azaz Rick Deckard. Ryan Gosling is az állandó szinkronhangján szólal meg, bár Zámbori Somának ezúttal csak egy rövidke mondatot kellett felmondania: "Ma már más a világ."

Harrison Ford és Ryan Gosling a Szárnyas fejvadász 2049 előzetesében Forrás: InterCom

A napokban alaposan kiveséztük a Szárnyas fejvadász 2049 előzetesében feltűnő budapesti helyszíneket, úgyhogy ha valaki arra kíváncsi, melyik fővárosi utcán sétál Gosling a nyitósnittben, vagy hogy melyik épületben fogadja Harrison Ford pisztollyal a kezében a váratlan vendégét, az ide kattintson.

Időközben az Entertainment Weekly lehozta a film első jelenetfotóit, amik szolgálnak némi újdonsággal. Például most pillanthatjuk meg először az Ana de Armas által játszott női főszereplőt, és a magazinból az is kiderül, hogy a figura Joi névre hallgat majd a filmben.

Ryan Gosling, Ana de Armas és Harrison Ford a Szárnyas fejvadász 2049 című filmben Forrás: Stephen Vaughan / Entertainment Weekly

A képeket a 71 éves standfotóslegenda, Stephen Vaughn készítette, ő fotózott az első rész forgatásán is harmincöt évvel ezelőtt. Az egyik képen a bőrkabátos Gosling az ötödik kerületi Honvéd utca járdáján tapossa a műhavat, a másikon valami levelet készül elolvasni egy futurisztikus kricsmiben, de láthatjuk Harrison Ford mögött álldogálni Deckard lakásában is – feltehetően az előzetesben mutatott nagy találkozás utáni jelenetben.

Denis Villeneuve rendező a Screen Dailynek nyilatkozva nyugtatta meg azokat, akikben felmerült, hogy az új rész nem lesz olyan tökös, mint az 1982-es eredeti. Amerikában R korhatár-besorolásúnak szánják a filmet (azaz a 17 éven aluliak csak felnőtt kísérettel ülhetnek majd be rá), ami egy ilyen hatalmas költségvetésű szuperprodukció esetében merész döntés, az utóbbi időben egyedül a Deadpool merte bevállalni.

Miről szól a Szárnyas fejvadász 2049?

Harminc évvel az eredeti film cselekménye után egy új szárnyas fejvadász, a Los Angeles-i rendőrség K nevű tisztje (Ryan Gosling) egy régi titkot ás elő, amely káoszba sodorhatja a már eleve ingatag lábakon álló társadalmat. K-t arra készteti a felfedezése, hogy Rick Deckard (Harrison Ford), az egykori Los Angeles-i rendőrtiszt nyomába eredjen, aki harminc éve eltűnt.

Még be sem fejeződött a Szárnyas fejvadász 2049 vágása, de Villeneuve máris egy következő részen gondolkodik. "Nincs mit tenni, imádom a sci-fit" – mondta a rendező, aki a múlt hónapban bemutatott Érkezés-sel már bebizonyította, mennyire fekszik neki ez a műfaj. "Van még két ötletem, amit szívesen megvalósítanék. Folytatódhatna a Szárnyas fejvadász, de előbb nézzük meg, mi sül ki a mostani részből."

Denis Villeneuve a Szárnyas fejvadász 2049 forgatásán Forrás: Stephen Vaughan / Entertainment Weekly

A rendező arról is mesélt, hogy annak ellenére, hogy egy jövőben játszódó történetről van szó, a film nagy részében a színészek nem zöld vászon előtt játszottak, hanem díszletekben vagy valódi helyszíneken kerültek a 13 Oscar-díjra jelölt operatőr, Roger Deakins kamerája elé. "Egy kezemen meg tudnám számolni, hányszor került elő a zöld vászon a forgatáson."

A Szárnyas fejvadász második része a tervek szerint 2017. október 5-én kerül a magyar mozikba.