Hajótörés csajproblémákkal

Vágólapra másolva!
Magyar nők párkapcsolati gondokkal küzdenek, egy japán mindent belead a sushiba, egy srác és egy tigris az óceánon hánykolódik, feltárul előttünk Fluor Tomi pályafutása, a Baraka alkotói megint szépeket filmeznek, egy román házaspár a neten ismerkedik a héten a moziban.
Vágólapra másolva!

Nejem, nőm, csajom - 2012

Rendező: Szajki Péter (Intim fejlövés)

Főszereplők: Schell Judit, Gubík Ági, Tompos Kátya, Lovas Rozi, Stohl András, Rudolf Péter, Keresztes Tamás, Mészáros Béla

Miről szól? A négy szálon futó történet négy nő négy különböző párkapcsolati paráját meséli el.

Mit mondunk még a filmről? A jó hír, hogy végre nekünk magyaroknak is van saját, Igazából szerelem-típusú, több szálon futó romantikus komédiánk osztott mezős moziplakáttal és tehetséges színészekkel. A rossz hír, hogy mégse jó a film. Az Intim fejlövés rendezője, Szajki Péter előző filmjének receptjét próbálta átvinni nagyobb terepre, de elcsúszott a könnyű szórakoztatás banánhéján. Hiába jó színészek játszanak benne, és életszerűek, sőt gyakran viccesek a párbeszédek, a Nejem, nőm, csajom felejthető lett. Olvasd el kritikánkat a filmről!

* * *

Sushiálmok / Jiro Dreams of Sushi - 2011

Rendező: David Gelb

Főszereplők: Jiro Ono, Yoshikazu Ono

Miről szól? Jiro Ono a világ egyik legjobb - ha nem a legjobb - sushiéttermét vezeti egy apró, alagsori helyiségben Tokióban. Az ő csodálatos életét mutatja be a film.

Mit mondunk még a filmről? A Sushiálmok egy minden szentimentális máz nélkül, puritán módon tálalt, igaz történet arról, hogy hogyan lehet jól élni. Olvasd el kritikánkat a filmről!

* * *

Fluor Film - 2012

Rendező: Miki 357

Főszereplők: Fluor Tomi, Pixa, SP

Miről szól? Dokumentumfilm, ami Fluor Tomi eddigi pályájának alakulását mutatja be a kezdetektől.

* * *

Pi élete / Life of Pi - 2012

Rendező: Ang Lee (Tigris és sárkány, Brokeback Mountain)

Főszereplők: Suraj Sharma, meg egy számítógéppel rajzolt tigris

Miről szól? Pi a szüleivel és a családi állatkerttel együtt Indiából Kanadába indul egy hajón, de balesetet szenvednek, és a fiú hamarosan kettesben találja magát egy mentőcsónakban egy bengáli tigrissel.

* * *

Samsara / Samsara - 2011

Rendező: Ron Fricke (Világok arca: Baraka)

Főszereplők: szép tájak, egzotikus emberek

Miről szól? A Baraka alkotóinak új, szöveg nélküli dokumentumfilmje, amit csaknem öt éven keresztül forgattak a világ különböző pontjain.

* * *

Szia! :) Hogy vagy? / Buna! Ce faci? - 2010

Rendező: Alexandru Maftei

Főszereplők: Dana Voicu, Ionel Mihailescu, Paul Diaconescu

Miről szól? Gabriela és Gabriel ezer éve házasok, és kapcsolatukból már teljesen kiveszett a szenvedély. Külön-külön elkezdenek ismerkedni az internettel, és mindketten rákapnak a chatelésre az idegenekkel.