Koros szexistennő és pár centis tolvaj az Aranymálna-jelöltek között

Vágólapra másolva!
Az Oscar-jelöltek bejelentése mellett meg kell emlékeznünk a hollywoodi citromdíj, az Aranymálna (Razzies) jelöltjeiről, hiszen legtöbbjüket a magyar nézők is jól ismerik.
Vágólapra másolva!

Az év legborzalmasabb filmjének címéért két produkció is verseng: az Elemi ösztön 2 természetesen Sharon Stone-nal a főszerepben és a Wayans-testvérek Kiscsávó című vígjátéka. Mindkét darab hét-hét jelölést kapott: a már-már komikusan rossz Elemi ösztön-folytatás versenyben van a legrosszabb film, a legrosszabb színésznő, a legrosszabb mellékszereplő, a legrosszabb rendező, a legrosszabb folytatás, a legrosszabb forgatókönyv és a legrosszabb filmbéli duó díjáért, míg a Kiscsávó mindkét főszereplőjét borzalmasnak ítélték, és mivel a sztori valójában egy népszerű amerikai rajzfilm, az 1954-es Baby Buggy Bunny lenyúlása, a legrosszabb remake címre is jelölték.

Az év legrosszabb filmjének díjáért küzd még azért M. Night Shyamalan tompa esti meséje, a Lány a vízben, Uwe Boll vámpírfilmje, a BloodRayne és a Nicolas Cage főszereplésével felmelegített thriller, a Wicker Man - ez utóbbi nem ért el Magyarországra, de ezek szerint valószínűleg nem nagy baj. A színészek közül Cage és a Wayans-testvérek mellett Tim Allent (Télapu 3) és Rob Schneidert (Lúzer SC), a tavalyi győztest is jelölték. A leggyengébb színésznő díjáért Stone komoly ellenfelének számít a BloodRayne főszereplőnője, Kristanna Loken, valamint Jessica Simpson, Lindsay Lohan és a testvérpár Hilary és Haylie Duff. A legrosszabb mellékszereplők közé idén bekerült Ben Kingsley, Danny DeVito, Carmen Electra és Kate Bosworth is, utóbbi a Superman visszatér különösen erőtlen Lois Lane-jéért kaphatja meg az Aranymálnát.

A díjat 1980-ban alapította John Wilson, aki több könyvet is írt a moziról, egyet közülük csak az Aranymálna-díjnak szentelt. Maga a díj egyébként egy körülbelül 4,97 dollár értékű, golflabda nagyságú aranyozott málna, amely egy szuper 8-as filmszalagon trónol. Ha valaki csatlakozni akar a döntéshozókhoz és szavazna 2008 leggyengébb filmjeire, itt teheti meg.

A 27. Aranymálna-díjakat egy nappal az Oscar-gála előtt, február 24-én este adják át Los Angelesben - már ha akad olyan bátor aranymálnás, aki bátran el is megy a díjkiosztóra.