A mutánsok lebontják a Golden Gate hidat

Vágólapra másolva!
A hazai rajongók már május 25-én, az amerikai bemutató előtt egy nappal megnézhetik az X-Men harmadik részét. A The Last Stand címet viselő folytatás előzetese már az interneten.
Vágólapra másolva!

A hosszú előzetesben láthatjuk az emberek és a mutánsok közti háború kibontakozását, és megcsodálhatjuk a mutánsok közül többeknek a különleges képességeit, például Icemant, ahogy befagyasztja egy tó vizét, Vihart, ahogy égi háborút gerjeszt és Angyalt, ahogy átugrik egy felhőkarcoló üvegfalán és hatalmas szárnyai segítségével alászáll. A leglátványosabb pillanatok viszont azok, amikor az összecsapásoknak áldozatául esik a San Franciscó-i Golden Gate híd.

Az első két X-Men-filmet Bryan Singer rendezte, de mivel ő úgy döntött, hogy most inkább a Superman Returns-zel foglalkozik (várható hazai bemutató: július 13.), a The Last Stand elkészítésére Brett Ratnert, a Csúcsformában és A vörös sárkány rendezőjét kérték fel. A film cselekménye egy gyógyszer körül bonyolódik, amely képes megszüntetni a főhősök mutációit. Emiatt a mutánsoknak dönteniük kell: különleges kívülállók akarnak maradni, vagy inkább beilleszkednének a "normális" emberi társadalomba?

A harmadik részben visszatérnek az első két film főhősei: Xavier professzor (Patrick Stewart), Farkas (Hugh Jackman), Vihar (Halle Berry), Jean Grey (Famke Janssen), Küklopsz (James Marsden), Magnetó (Ian McKellen), Rejtély (Rebecca Romijn) és Vadóc (Anna Paquin). Mellettük új mutánsok bukkannak fel: a kék szakállú Bestia (Kelsey Grammer, akit leginkább A dumagép című tévésorozatból ismerhetnek a magyar nézők) és a termetéhez képest hatalmas hófehér szárnyakkal ékeskedő Angyal. Utóbbit az ifjú színésztehetség, Ben Foster alakítja, akinek első emlékezetes szerepe Ben Kurtzman megformálása volt Barry Levinson Szabad a szerelem című filmjében, majd a Sírhant művek című HBO-sorozatban tűnt fel Claire szexuális orientációját illetően bizonytalan képzőművész-hallgató barátjaként. Szerepet kap még a Bulldózer figuráját megformáló Vinnie Jones is, akit Guy Ritchie tett híressé A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső verőembereként.

Szerkesztőségünk képregényrajongó tagja az előzetes megtekintése után csak annyit mondott letaglózva, hogy "Jézusom, ez k**** jó lesz! Belenyomtak mindent, amit Chris Claremont írt '75 meg '91 között!" A filmet gyártó Marvel stúdió elnöke is azt ígérte a rajongóknak, hogy nem fognak csalódni, mert nagy hangsúlyt helyeztek arra, hogy az eredeti, Claremont által írt képregénysorozathoz hűek maradjanak.

A filmet világszerte a május 22-ével kezdődő hét folyamán mutatják be, nálunk a csütörtöki műsorváltás miatt 25-én, az amerikai bemutató előtt egy nappal lesz a premier.