Ralph Fiennes leleplezi az aljas multikat

Vágólapra másolva!
Az Isten városa rendezőjének új filmjében Ralph Fiennes terhes feleségének gyilkosai után nyomoz, és egy globális méretű összeesküvéssel találja szemben magát. A világhírű kémregényíró John Le Carré bestselleréből készült film előzetese már elérhető a világhálón.
Vágólapra másolva!

Augusztus 26-án érkezik az amerikai mozikba a The Constant Gardener című thriller, melyet az Isten városa alkotója, az Oscar-jelölt Fernando Meirelles rendezett. A forgatókönyv alapjául szolgáló bestsellert a Panamai szabó-t is jegyző John Le Carré írta, akit a kémregény-irodalom élő klassszikusaként szoktak emlegetni.

A történet középpontjában egy brit diplomata áll, akinek gyönyörű, terhes feleségét holtan találják Kenyában. A férj elhatározza, hogy mindenáron kideríti, kik és miért gyilkolták meg a szerelmét. A nyomozás során megtudja, hogy ügyvéd hitvese adatokat gyűjtött egy multinacionális gyógyszervállalat ellen, a cég ugyanis gyámoltalan afrikaiakat használt kísérleti nyúlnak ahhoz, hogy a szörnyű mellékhatásokat okozó, tuberkolózis elleni új orvosságot teszteljék.

Tessa, a feleség szerepére eredetileg Nicole Kidmant szemelték ki, csakhogy a rendező túl öregnek találta a harmincnyolc éves sztárt, és helyette Rachel Weiszt, A múmiá-val befutott színésznőt választotta. A férjet, Justint a kétszeres Oscar-jelölt Ralph Fiennes alakítja. A filmben játszik még a 21 gramm-ból és az Avitáror-ból ismert Danny Huston és Archie Panjabi, aki a Csavard be, mint Beckham-ben szerepelt.

A The Constant Gardener előzetesében nagy hangsúlyt kap a gyilkosságot megelőző idill, a bájos, mosolygós feleség a terhesség utolsó napjaiban jár, a férje láthatóan imádja őt. Láthatjuk azt a pillanatot, amikor közlik Justinnal a halálhírt. "Soha nem találod meg őket, de ők megtalának téged."; "El akarnak hallgattatni."; "Ne próbálj detektívet játszani!" - hangzanak el a szokványos figyelmeztetések az afrikai utcaképekkel tarkított ízelítőben, de a főhős természetesen ügyet sem vet rájuk.