Ralph Fiennes visszatér Afrikába

Vágólapra másolva!
Az angol beteg főszereplője, Ralph Fiennes márciustól újabb filmet forgat Afrikában. Ezúttal azonban nem egy romantikus történet főhőse lesz, hanem John le Carré politikai krimijének adaptációjában szerepel. A The Constant Gardener című filmet az Isten városa brazil rendezője, Fernando Meirelles készíti.
Vágólapra másolva!

John le Carré regénye egy angol diplomata történetét meséli el, aki Kenyában végez szolgálatot. Feleségét egy nap meggyilkolja egy helyi emberjogi aktivista, akiről az a pletyka terjedt, hogy titkos viszony fűzte a nőhöz. A diplomata eltökéli, hogy kideríti az igazságot, ám a nyomozás közben politikai bűncselekmény nyomára bukkan: felfedezi, hogy a helyi politikusok egy nyugati gyógyszergyártól rendeltek veszélyes gyógyszereket.

A regényt eredetileg Mike Newell brit rendező adaptálta volna filmre, ő azonban úgy döntött, hogy inkább a Harry Potter és a Tűz serlege rendezését vállalja. Ekkor került képbe az utóbbi idők egyik legsikeresebb brazil filmje, az Isten városa rendezője, Fernando Meirelles. A brazil filmes kegyetlenül naturális stílusával tette le névjegyét a filmes szakmában, és a producerek úgy érezték, le Carré regényének témájához kiválóan passzol ez a szenvedélyes, őszinte stílus.

Meirelles igent mondott a felkérésre, és ezzel belevág élete első angol nyelvű filmjébe, mely így minden valószínűség szerint sokkal inkább lesz valósághű, mint a legtöbb hollywoodi produkció. A stáb - Ralph Fiennes főszereplővel az élen - márciusban kezd hozzá a felvételekhez.