Kiválasztották az év 50 legbénább hírességét

Vágólapra másolva!
A Film Threat nevű mozimagazin összeállította az év 50 legbénább hírességének listáját. Az első helyet Michael Moore szerezte meg, de Halle Barry, M. Night Shyamalan és Ben Stiller is előkelő pozícióban végzett.
Vágólapra másolva!

Michael Moore, a Bush-ellenes Fahrenheit 9/11 botrányhős rendezője első helyen végzett az év legbénább hírességeinek listáján. A szókimondó dokumentumfilmes alaposan kivette a részét a Bush-ellenes kampányban az amerikai elnökválasztási időszak alatt. Tevékenységével megszerezte az első helyet a kevésbé fényes csillagok idei Frigid 50 névsorában, amelyet a Film Threat nevű mozimagazin tett közzé. A honlap készítői elmondták, hogy listájuk a menő sztárok névsorának szöges ellentéte. "Ők a legkevésbé befolyásos, legkevésbé inspiráló és legérdektelenebb emberek Hollywoodban."

A második helyen Halle Barry végzett, aki az Oscar-díjas Szörnyek keringője után olyan kétes értékű filmekben szerepelt, mint a Gothika és a Macskanő.

"A Frigid 50-be került sztárok hidegen hagyják a közönséget erőszakos természetük és rossz szakmai döntéseik miatt, ráadásul krónikusan képtelennek bizonyultak arra, hogy ne csináljanak magukból folyamatosan hülyét" - írja a magazin szerkesztője, aki szerint Moore túlméretezett egójának köszönheti előkelő helyezését.

A névsor harmadik helyezettje Michael Eisner, a Walt Disney vezérigazgatója lett. Ő azért került a listára, mert idén a Disneyt elhagyta jónéhány részvényese, nyilvános vitákba bonyolódott a Pixarral és a Miramaxszal, valamint olyan hatalmasat bukó produkciók születtek a nagymúltú stúdiónál, mint A legelő hősei, a The Alamo, vagy A tűz óceánja.

A negyedik helyet M. Night Shyamalan (Hatodik érzék, A sebezhetetlen, Jelek) rendező szerezte meg, akinek A falu című legújabb csavaros végű alkotását az álmatlanság egyik leghatásosabb ellenszereként üdvözölték az orvosok.

Az idétlen vígjátékokban gyakran együtt szereplő színészpáros, Ben Stiller és Owen Wilson az ötödik helyet is párban kapták meg szerepeikért a "futószalagon előállított középszerűséget" képviselő filmekben. A legbénább hírességek tizes listájába bekerült Reese Witherspoon, Jimmy Fallon, Paris Hilton és Ben Affleck is.